Хилари Клинтън заяви, че скоро ще се върне към предизборната кампания

| обновено на 13.09.16 в 15:27
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Хилари Клинтън заяви, че се възстановява от пневмонията и скоро отново ще се върне към предизборната кампания. В интервю за Си Ен Ен тя отрече да е припаднала на възпоменателната церемония в Ню Йорк за жертвите на атентатите от 11-и септември.

Не. Почувствах се замаяна и загубих равновесие за миг, но веднага щом седнах, можех да се поразхладя и да пийна малко вода, моментално се почувствах по-добре, каза Клинтън на въпрос дали е припаднала в момента, в който от видео се вижда, че тя губи равновесие и нейният екип й помага да влезе в автомобил.

В интервюто кандидатът на демократите говори и за поставената й в петък диагноза пневмония, като каза, че въпреки съвета на своя доктор да си почине е решила да продължи да работи.

В същото време Клинтън обеща да публикува повече данни за здравословното си състояние на фона на коментари, че забавената информация за пневмонията може да стимулира критиките спрямо нея в липса на прозрачност.

По темата се изказа и съпругът й Бил Клинтън. В предаване на обществената телевизия Пи Би Ес той даде да се разбере, че Хилари се чувства добре и добави, че на няколко пъти досега е имало подобни случаи, когато е била изключително обезводнена. Бившият президент каза още, че ако е имало други здравословни проблеми, които са причинили тази нейна отпадналост, те са мистерия за мен и за лекарите й.

Американски медии обобщават, че по време на церемонията в Ню Йорк Хилари Клинтън е била изложена на слънце, била е облечена с вълнен костюм и е пожелала да се оттегли, за да пие вода.

Според Брайън Фалън - говорител на нейната кампания, след напускането на събитието Клинтън е отишла в апартамента на дъщеря си Челси, където е играла със своите внуците. След това тя излезе пред репортери и усмихната помаха, като заяви, че се чувства чудесно. Но липсата на информация за местонахождението и състоянието й в продължение на около час и половина доведе до спекулации и беше критикувана от журналистите.

Сега кампанията на Клинтън определя като грешка решението да не информират медиите навреме.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Стара Загора отстраниха член на СИК поради несъвместимост

Общинската избирателна комисия в Стара Загора е освободила член на Секционна избирателна комисия в града заради несъвместимост.   В мъглижкото село Юлиево след сигнал от един от кандидатите за кметове  в джипа на съпругата на негов конкурент бяха открити избирателни списъци.  След подаден сигнал от една от политическите партии, че съпругата на кандидат..

публикувано на 29.10.23 в 17:20
Росица Матева

ЦИК ще провери всички кандидати дали отговарят на условията

ЦИК ще извърши проверка на всички регистрирани за участие в изборите за общински съветници и за кметове кандидати дали отговарят на изискванията. Това ще се случи до 10 часа на 28 ми септември, ден преди началото на предизборната кампания.  Говорителят на ЦИК Росица Матева обясни, че ще се проверява и дали кандидатите нямат влязла в сила санкция за..

публикувано на 26.09.23 в 15:48

Нина Суомалайнен: Властите в България да работят по-активно за отстраняване на купения вот

Властите трябва да работят по-активно за отстраняване на купения вот и да подобрят правната рамка за провеждане на предизборна кампания, заяви в интервю за БНР Нина Суомалайнен, ръководител на мисията от наблюдатели от Службата за демократични институции и права на човека на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. Според..

публикувано на 03.10.22 в 18:37

В 176 от 269 секции в Ловешка област ще се гласува машинно

В област Ловеч на предстоящите на 14 ноември избори за президент и вицепрезидент и народни представители в 176 от общи сформираните 269 секции ще се гласува машинно. Това стана ясно на проведената днес работна среща, свикана от областния управител на Ловеч Светослав Славчев, с  участието на директора на ОДМВР – Ловеч Станислав Великов и председателя на..

публикувано на 11.10.21 в 21:53