Дмитрий Медведев призна, че руснаците са обеднели през последните две години

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Премиерът на Русия Дмитрий Медведев призна, че гражданите на страната му са обеднели през последните две години.Според него има спад и в реалните доходи на руснаците.

В програмна статия за списанието "Въпроси на икономиката", посветена на социално-икономическата ситуация в Русия, премиерът на страната Дмитрий Медведев признава, че действията на правителство засега не могат да компенсират спада на жизнения стандарт на руснаците. Въпреки че правителство успя да намали безработицата от 9% през 2009 година до 6% през тази година, все пак хората са станали по-бедни. Понижени са реалните доходи, с които разполагат руснаците, съкратена е и реалната заплата. 

Дмитрий Медведев признава още, че като цяло  разходите на руския бюджет в социалната област са нараснали, като най-голяма част са отишли за пенсии. Съвкупният обем от разходи в бюджета на Русия от своя страна е спаднал с над 5%.

Премиерът Медведев проведе среща с ръководителя на Центъра за стратегически разработки реформатора Алексей Кудрин, на която те обсъдиха основните параметри на руския бюджет и как да бъдат мобилизирани доходите през следващите три години, което показва сериозността на икономическите проблеми, в които се намира страната.

В същото време на форум в Москва, организиран от либералното издание "Ведомости", предприемачът и филантроп Рубен Варданян каза, че пред Русия се откриват няколко големи предизвикателства, с които тя трябва да се справи. Той дори прогнозира, че в страната няма средства за реформи, дори ако бъдат продадени целите ѝ нефтени и газови залежи. Според Варданян на властите са нужни огромно количество пари, за да могат да бъдат извършени необходимите промени.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Стара Загора отстраниха член на СИК поради несъвместимост

Общинската избирателна комисия в Стара Загора е освободила член на Секционна избирателна комисия в града заради несъвместимост.   В мъглижкото село Юлиево след сигнал от един от кандидатите за кметове  в джипа на съпругата на негов конкурент бяха открити избирателни списъци.  След подаден сигнал от една от политическите партии, че съпругата на кандидат..

публикувано на 29.10.23 в 17:20
Росица Матева

ЦИК ще провери всички кандидати дали отговарят на условията

ЦИК ще извърши проверка на всички регистрирани за участие в изборите за общински съветници и за кметове кандидати дали отговарят на изискванията. Това ще се случи до 10 часа на 28 ми септември, ден преди началото на предизборната кампания.  Говорителят на ЦИК Росица Матева обясни, че ще се проверява и дали кандидатите нямат влязла в сила санкция за..

публикувано на 26.09.23 в 15:48

Нина Суомалайнен: Властите в България да работят по-активно за отстраняване на купения вот

Властите трябва да работят по-активно за отстраняване на купения вот и да подобрят правната рамка за провеждане на предизборна кампания, заяви в интервю за БНР Нина Суомалайнен, ръководител на мисията от наблюдатели от Службата за демократични институции и права на човека на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. Според..

публикувано на 03.10.22 в 18:37

В 176 от 269 секции в Ловешка област ще се гласува машинно

В област Ловеч на предстоящите на 14 ноември избори за президент и вицепрезидент и народни представители в 176 от общи сформираните 269 секции ще се гласува машинно. Това стана ясно на проведената днес работна среща, свикана от областния управител на Ловеч Светослав Славчев, с  участието на директора на ОДМВР – Ловеч Станислав Великов и председателя на..

публикувано на 11.10.21 в 21:53