Излезе пътеводителят „Търговище - бисерът на българския Североизток” на проф. Николай Овчаров

Снимка: БТА

„Търговище - бисерът на българския Североизток” е най-новият туристически пътеводител, които излезе от печат в тираж от 5 000 броя. На представянето кметът д-р Дарин Димитров обясни, че предстои изданието да бъде преведено на английски и китайски език.

Автор на пътеводителя е известният археолог проф. Николай Овчаров, а средствата за издаването са от бюджета на Общината:

Това е първият пътеводител след демократичните промени, по който хората ще могат да се ориентират, не само на крепостта „Мисионис“, а и тук - в Търговище, в града. Преди имаше такава идея. Представете си, тук си купуваш един билет, с който можеш да посетиш, освен туристически обекти в Търговище и в Шумен, в Разград и Преслав. Такова нещо никъде не е правено до този момент и затова искам да го направим. Хората искат за малко време и разстояние да видят много неща. Ето това е основният принцип на културния туризъм.

Пътеводителят „Търговище - бисерът на българския Североизток” ще бъде разпространен във всички туристически обекти и хотели.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!