Apple призна за "touch disease", но пак иска пари за ремонта

Технологичният гигант Apple официално призна за възникването на технически проблем при определени условия със сензорния екран на устройствата iPhone 6 Plus. Проблемът бе установен преди месеци и дори получи името "touch disease".При някои потребители в горната част на екрана се появява мигаща сива ивица, която постепенно се увеличава и с времето се намалява чувствителността на дисплея на това място. Подмяната на самия дисплей не помага в случая.

Смята се, че причината за дефекта е замяната на металния щит над контролера за дисплея със стикер, който не осигурява достатъчна защита при огъване, а точно шестата серия айфони имат склонност към такава деформация.

Apple вече предлага услуга за отстраняване на тази неизправност, като цената на ремонта в Съединените щати е 149 долара. Услугата се предлага и в много други страни. В официално съобщение на сайта си компанията подчертава все пак, че проблемът с примигването и забиването на дисплея при iPhone 6 Plus се наблюдава „при неколкократно изпускане на устройството върху твърда повърхност и последвало допълнително натоварване“. Собствениците ще имат възможност  да се възползват от услугата, ако това им се наложи, в срок до пет години от датата на закупуване на смартфона.

По-рано тази година няколко души заведоха дело срещу Apple в Калифорния за покриване на разходите им за ремонт на устройства, при които се е проявила touch disease.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!