ДПС с амбиция за участие във властта след изборите

Снимка: БГНЕС

Основната задача пред ДПС е участие в изпълнителната власт след предстоящите предсрочни парламентарни избори. Това заяви лидерът на движението Мустафа Карадайъ в кирковското село Могиляне. Там се проведе възпоменателен митинг, посветен на 32-рата годишнина от Възродителния процес.

Запитан в какъв политически формат би управлявало ДПС, Карадайъ посочи, че в новия парламент Движението няма да участва в аритметични мнозинства.

В митинга взе участие почти целият състав на Изпълнителното бюро на ДПС, както и депутати от опозиционната в Турция Народно-републиканска партия.

Новоучредената партия ДОСТ също проведе свои мероприятия по повод годишнината. Лидерът ѝ Лютви Местан беше придружаван от председатели на изселнически организации в Турция и от турския посланик у нас Сюлейман Гьокче. Местан призова 26 декември да бъде честван като национален празник, защото от тази дата са започнали демократичните промени в България.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Стара Загора отстраниха член на СИК поради несъвместимост

Общинската избирателна комисия в Стара Загора е освободила член на Секционна избирателна комисия в града заради несъвместимост.   В мъглижкото село Юлиево след сигнал от един от кандидатите за кметове  в джипа на съпругата на негов конкурент бяха открити избирателни списъци.  След подаден сигнал от една от политическите партии, че съпругата на кандидат..

публикувано на 29.10.23 в 17:20
Росица Матева

ЦИК ще провери всички кандидати дали отговарят на условията

ЦИК ще извърши проверка на всички регистрирани за участие в изборите за общински съветници и за кметове кандидати дали отговарят на изискванията. Това ще се случи до 10 часа на 28 ми септември, ден преди началото на предизборната кампания.  Говорителят на ЦИК Росица Матева обясни, че ще се проверява и дали кандидатите нямат влязла в сила санкция за..

публикувано на 26.09.23 в 15:48

Нина Суомалайнен: Властите в България да работят по-активно за отстраняване на купения вот

Властите трябва да работят по-активно за отстраняване на купения вот и да подобрят правната рамка за провеждане на предизборна кампания, заяви в интервю за БНР Нина Суомалайнен, ръководител на мисията от наблюдатели от Службата за демократични институции и права на човека на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. Според..

публикувано на 03.10.22 в 18:37

В 176 от 269 секции в Ловешка област ще се гласува машинно

В област Ловеч на предстоящите на 14 ноември избори за президент и вицепрезидент и народни представители в 176 от общи сформираните 269 секции ще се гласува машинно. Това стана ясно на проведената днес работна среща, свикана от областния управител на Ловеч Светослав Славчев, с  участието на директора на ОДМВР – Ловеч Станислав Великов и председателя на..

публикувано на 11.10.21 в 21:53