Във Великобритания ще има протести срещу позициите на Доналд Тръмп

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Многохилядни демонстрации са планирани днес в Лондон и други градове на Великобритания в знак на протест срещу политиката на положилия клетва нов американски президент Доналд Тръмп.

Хиляди жени се очаква да се присъединят към протестния поход срещу Доналд Тръмп в Лондон, който е част от предприетата международна кампания. Организаторите на протеста наблягат върху правата на жените, които, по техните думи, са сериозно застрашени от новата американска администрация.

Поп звездата Лили Алън се присъедини снощи към бурен протест пред американското посолство в Лондон, на който присъстваха местни политици и профъсюзни деятели, които изразиха загриженост от становищата на Тръмп по отношение на ядрените оръжия, климатичните промени и имиграцията.

Протести днес ще има и в други британски градове като Белфаст, Кардиф, Лийдс, Ливърпул, Манчестър и Единбург.

Междувременно британският премиер Тереза Мей поздрави Доналд Тръмп с встъпването му в длъжност с надеждата още повече да се развият специалните отношения между двете страни в името на просперитета и сигурностт на хората от двете страни на Атлантическия океан. В интервю за "Файненшъл таймс" днес обаче Мей посочва, че ще има доста приятелски разговор с новия президент по въпроси, по които мненията им се разминават, като например НАТО.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Стара Загора отстраниха член на СИК поради несъвместимост

Общинската избирателна комисия в Стара Загора е освободила член на Секционна избирателна комисия в града заради несъвместимост.   В мъглижкото село Юлиево след сигнал от един от кандидатите за кметове  в джипа на съпругата на негов конкурент бяха открити избирателни списъци.  След подаден сигнал от една от политическите партии, че съпругата на кандидат..

публикувано на 29.10.23 в 17:20
Росица Матева

ЦИК ще провери всички кандидати дали отговарят на условията

ЦИК ще извърши проверка на всички регистрирани за участие в изборите за общински съветници и за кметове кандидати дали отговарят на изискванията. Това ще се случи до 10 часа на 28 ми септември, ден преди началото на предизборната кампания.  Говорителят на ЦИК Росица Матева обясни, че ще се проверява и дали кандидатите нямат влязла в сила санкция за..

публикувано на 26.09.23 в 15:48

Нина Суомалайнен: Властите в България да работят по-активно за отстраняване на купения вот

Властите трябва да работят по-активно за отстраняване на купения вот и да подобрят правната рамка за провеждане на предизборна кампания, заяви в интервю за БНР Нина Суомалайнен, ръководител на мисията от наблюдатели от Службата за демократични институции и права на човека на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. Според..

публикувано на 03.10.22 в 18:37

В 176 от 269 секции в Ловешка област ще се гласува машинно

В област Ловеч на предстоящите на 14 ноември избори за президент и вицепрезидент и народни представители в 176 от общи сформираните 269 секции ще се гласува машинно. Това стана ясно на проведената днес работна среща, свикана от областния управител на Ловеч Светослав Славчев, с  участието на директора на ОДМВР – Ловеч Станислав Великов и председателя на..

публикувано на 11.10.21 в 21:53