Чавдар Николов: В. "Прас прес" залага на публицистика – остра и хаплива

Снимка: БГНЕС

За по-малко от 10 минути издателите на вестник "Прас прес" разпродадоха последните 50 броя от първото издание. Десетки столичани чакаха на опашка под дъжда на площад "Славейков" в центъра на София, за да си купят по един брой. 

Нетърпеливите читатели едва дочакаха появата на издателите точно в 12.00 часа и настана истинска суматоха в опита да си купят вестника и да стиснат ръката на авторите, но пък получиха бонус – срещу два лева с вестника вървеше карикатура от Тео Ушев, авторът на номинирания за "Оскар" филм "Сляпата Вайша", който също е сътрудник на изданието. Карикатуристите не скриха изненадата си от големия интерес. Чавдар Николов коментира:
Хората са толкова жадни за нещо автентично. Зад него не стоят някакви такива – "змиите от главата на Медуза", ние залагаме на публицистика – остра, хаплива. Време е да се ядосаме, време е да изокаме, време е да станем по-невъзпитани.

На 15 март излиза вторият брой. Той ще се разпространява по алтернативен начин, с преки продажби на определени места, по интернет с наложен платеж и в книжарници.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!