Преглед на печата

Снимка: Мария Пеева

"Знакови министри на ГЕРБ под въпрос за новия кабинет",съобщава вестник "Труд". Бившият регионален министър Лиляна Павлова, която досега бе сочена за отличник и никой нямаше съмнения, че ще запази поста си в ключовото министерство, вече е с разклатени позиции. Причина е проверката на прокуратурата в Агенция "Пътна инфраструктура" за магистрала "Марица". Сред несигурните постове са тези на Ивелина Василева като екоминистър и бившия транспорен министър Ивайло Московски. Няма яснота и дали Теменужка Петкова ще остане министър на енергетиката, посочва вестникът.

Малко над 200 хиляди българи в предпенсионна възраст имат натрупани средно по 3164 лева за втора пенсия в универсалните пенсионни фондове, пише вестник "Сега". Хората, родени след 1959 г., ще са и първите поколения, на които частните фондове ще трябва да изплащат масово пенсии. Това ще се случи през 2021 г. и въпреки че времето наближава, все още няма законова уредба как ще става това, пише изданието.

Всяко пето домашно куче "виси" с такса на Столичната община, предупреждава "Монитор". Само в столицата на отчет в общината се водят малко над 10 хиляди кучета, което е около десет пъти по-малко от реалния им брой.

Вестниците пишат и за сблъсъците, избухнали в четвъртък пред и в парламента в Скопие. "Кръв заля парламента в Скопие", е заглавието на вестник "Телеграф".

"След като тълпа превзе в Скопие парламента и би и скуба депутати, остава една крачка до Трета балканска война", пише "24 часа". При безредиците бяха ранени 109 души, сред които няколко депутати. Лидерът на Социалдемократическия съюз Зоран Заев се появи с окървавена глава, а депутат от Алинс за албанците е в болница, допълва изданието.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Стара Загора отстраниха член на СИК поради несъвместимост

Общинската избирателна комисия в Стара Загора е освободила член на Секционна избирателна комисия в града заради несъвместимост.   В мъглижкото село Юлиево след сигнал от един от кандидатите за кметове  в джипа на съпругата на негов конкурент бяха открити избирателни списъци.  След подаден сигнал от една от политическите партии, че съпругата на кандидат..

публикувано на 29.10.23 в 17:20
Росица Матева

ЦИК ще провери всички кандидати дали отговарят на условията

ЦИК ще извърши проверка на всички регистрирани за участие в изборите за общински съветници и за кметове кандидати дали отговарят на изискванията. Това ще се случи до 10 часа на 28 ми септември, ден преди началото на предизборната кампания.  Говорителят на ЦИК Росица Матева обясни, че ще се проверява и дали кандидатите нямат влязла в сила санкция за..

публикувано на 26.09.23 в 15:48

Нина Суомалайнен: Властите в България да работят по-активно за отстраняване на купения вот

Властите трябва да работят по-активно за отстраняване на купения вот и да подобрят правната рамка за провеждане на предизборна кампания, заяви в интервю за БНР Нина Суомалайнен, ръководител на мисията от наблюдатели от Службата за демократични институции и права на човека на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. Според..

публикувано на 03.10.22 в 18:37

В 176 от 269 секции в Ловешка област ще се гласува машинно

В област Ловеч на предстоящите на 14 ноември избори за президент и вицепрезидент и народни представители в 176 от общи сформираните 269 секции ще се гласува машинно. Това стана ясно на проведената днес работна среща, свикана от областния управител на Ловеч Светослав Славчев, с  участието на директора на ОДМВР – Ловеч Станислав Великов и председателя на..

публикувано на 11.10.21 в 21:53