Преглед на печата

Снимка: Мария Пеева

"ДАНС и МВР искат пълен контрол върху имуществото и доходите на политическия елит, пише вестник "Сега". Идеята е службите да правят разширени комплексни проверки и да установяват източниците на богатството на политиците. Тази формолировка се записва за първи път в изцяло нов Закон за мерките срещу изпирането на пари. Проектът е публикуван за обществено обсъждане, уточнява още изданието.
 Вестник "Труд" извежда в заглавие на първата си страница: "Доят бюджета служебно". По информация на всекидневника министри от кабинета "Герджиков" са раздали по 6 заплати обезщетение на свои кадри. Експерти работили 3 месеца, а са получили възнаграждения за 9, посочва още "Труд".
 "Предложението на вестник "24 часа" да отпадне забраната за обявяване на междинните резултати от изборите в деня на вота ще бъде внесено като промяна в Изборния кодекс и обсъдено от парламента. Затова е гарантирал председателят на групата на ГЕРБ Цветан Цветанов. Пред изданието той е обяснил, че забраната не се спазва в момента и затова е по-добре хората да бъдат информирани с официални данни.
 Вестник "Монитор" съобщава: "Онколекарства за половин милион лева лева - изтекли в канала през миналата година". 30% от медикаментите са отишли на боклука зарди разхищение от страна на болничните служители, показва справка на Здравната каса, предоставена на "Монитор". За това болници са отнесли глоби от по милион и 780 хиляди лева.
 Седмичното издание "Капитал" посвещава темата на броя си на скока на цените на имотите в столицата. Изданието посочва - ръст от 30% за 3 години. Увеличението на доходи и падналите лихви са довели до нов бум в търсенето на апартаменти. Подобно поскъпване звучи като началото на нов имотен балон, подобен на онзи, който се пукна преди 8 години. Такъв все още обаче няма, а общината е по предпазлива при издаването на разрешителни за строеж, допълва още "Капитал".
 Вестник "Стандарт" пише: Лотария за евтини жилища. Марешки продава апартаменти на млади семейства по 300 евро квадратът. Лидерът на партия ВОЛЯ обяви, че започва пилотен  проект във Варна за борба с демографската криза.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Стара Загора отстраниха член на СИК поради несъвместимост

Общинската избирателна комисия в Стара Загора е освободила член на Секционна избирателна комисия в града заради несъвместимост.   В мъглижкото село Юлиево след сигнал от един от кандидатите за кметове  в джипа на съпругата на негов конкурент бяха открити избирателни списъци.  След подаден сигнал от една от политическите партии, че съпругата на кандидат..

публикувано на 29.10.23 в 17:20
Росица Матева

ЦИК ще провери всички кандидати дали отговарят на условията

ЦИК ще извърши проверка на всички регистрирани за участие в изборите за общински съветници и за кметове кандидати дали отговарят на изискванията. Това ще се случи до 10 часа на 28 ми септември, ден преди началото на предизборната кампания.  Говорителят на ЦИК Росица Матева обясни, че ще се проверява и дали кандидатите нямат влязла в сила санкция за..

публикувано на 26.09.23 в 15:48

Нина Суомалайнен: Властите в България да работят по-активно за отстраняване на купения вот

Властите трябва да работят по-активно за отстраняване на купения вот и да подобрят правната рамка за провеждане на предизборна кампания, заяви в интервю за БНР Нина Суомалайнен, ръководител на мисията от наблюдатели от Службата за демократични институции и права на човека на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. Според..

публикувано на 03.10.22 в 18:37

В 176 от 269 секции в Ловешка област ще се гласува машинно

В област Ловеч на предстоящите на 14 ноември избори за президент и вицепрезидент и народни представители в 176 от общи сформираните 269 секции ще се гласува машинно. Това стана ясно на проведената днес работна среща, свикана от областния управител на Ловеч Светослав Славчев, с  участието на директора на ОДМВР – Ловеч Станислав Великов и председателя на..

публикувано на 11.10.21 в 21:53