Собствениците на земи в "Бедечка" ще се обезщетяват с държавни имоти

| обновено на 19.06.17 в 17:30
Снимка: БГНЕС
Бъдещето на парк "Бедечка" е било обсъдено на среща между премиера Бойко Борисов и кмета на Стара Загора Живко Тодоров. Решено е да продължи процедурата за промяна на Общия устройствен план на града, за да може паркът да се запази. Собствениците на земи ще бъдат обезщетени с равностойни терени – общинска или държавна собственост.

Единствената законова процедура, която позволява запазването на парка, е след промяната на Общия устройствен план да се отчуждят имотите в границите му, а на собствениците им да бъдат предложени равностойни терени след оценка на всеки един имот. И единственото алтернативно решение, твърди кметът, без да се харчат средства от общинския бюджет. От областната управа вече са предложили списък с имоти с отпаднало предназначение, предимно собственост на Министерството на отбраната.

Областният управител Гергана Микова коментира на специалната пресконференция, че избраният вариант устройва всички страни и не ощетява никого. В ранния следобед кметът е провел първата си среща със собствениците на земи. Терените, които ще им бъдат предложени, са в рамките на града, имат изградена инфраструктура и позволяват строителство.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Стара Загора отстраниха член на СИК поради несъвместимост

Общинската избирателна комисия в Стара Загора е освободила член на Секционна избирателна комисия в града заради несъвместимост.   В мъглижкото село Юлиево след сигнал от един от кандидатите за кметове  в джипа на съпругата на негов конкурент бяха открити избирателни списъци.  След подаден сигнал от една от политическите партии, че съпругата на кандидат..

публикувано на 29.10.23 в 17:20
Росица Матева

ЦИК ще провери всички кандидати дали отговарят на условията

ЦИК ще извърши проверка на всички регистрирани за участие в изборите за общински съветници и за кметове кандидати дали отговарят на изискванията. Това ще се случи до 10 часа на 28 ми септември, ден преди началото на предизборната кампания.  Говорителят на ЦИК Росица Матева обясни, че ще се проверява и дали кандидатите нямат влязла в сила санкция за..

публикувано на 26.09.23 в 15:48

Нина Суомалайнен: Властите в България да работят по-активно за отстраняване на купения вот

Властите трябва да работят по-активно за отстраняване на купения вот и да подобрят правната рамка за провеждане на предизборна кампания, заяви в интервю за БНР Нина Суомалайнен, ръководител на мисията от наблюдатели от Службата за демократични институции и права на човека на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. Според..

публикувано на 03.10.22 в 18:37

В 176 от 269 секции в Ловешка област ще се гласува машинно

В област Ловеч на предстоящите на 14 ноември избори за президент и вицепрезидент и народни представители в 176 от общи сформираните 269 секции ще се гласува машинно. Това стана ясно на проведената днес работна среща, свикана от областния управител на Ловеч Светослав Славчев, с  участието на директора на ОДМВР – Ловеч Станислав Великов и председателя на..

публикувано на 11.10.21 в 21:53