Преглед на печата

Снимка: Мария Пеева

Чиновници ще остават без заплата, ако тормозят гражданите за хартиени документи. Това е водещата тема за днешния "24 ЧАСА". Всекидневникът пише, че администрациите, които бойкотират облекчаването на гражданите и бизнеса, като продължават да им изискват документи на хартия, ще губят субсидията си от бюджета. Тази мярка се обмисля в Министерския съвет, за да се задвижи поисканата от премиера Борисов реформа.

"ТРУД"
цитира доклад на германската фондация "Фридрих Еберт", според който бежанският маршрут се е изместил през България. В доклада пише още, че полицаи подпомагат транзита на имигранти.

България търси и спонсори за председателството на ЕС, пише на първата си страница вестник "СЕГА". Според изданието, въпреки че е одобрен бюджет от 150 млн. лева за европредседателството, страната ни ще разчита на спонсори за осигуряването на част от логистиката и материалите за събитията.

Според водещото заглавие на "ДУМА" БСП внася промени в закона за семейните помощи за еднократно подпомагане от 250 лева за всяко дете от 1-ви до 4-ти клас. Социалистите са изчислили, че за това са необходими около 30 милиона лева, които могат да бъдат взети от излишъците, с които се хвали правителството.

"СТАНДАРТ"
пише, че ваканцията на плажа е непостижима мечта за всеки втори българин. Това показват данните от изследване на Националния статистически институт за доходите и условията на живот. Според тях почти една трета от българите живеят в лишения и не могат да си позволят да ядат месо, пиле или риба всеки втори ден. А близо 40% стоят на студено през зимата.

В "МОНИТОР" четем, че данъчни под прикритие са запечатали зоопарк край Бургас. Принудителната мярка е наложена заради неиздаване на касови бележки. Инспектори под прикритие, маскирани като туристи, пристигнали в зоологическата градина и платили входната такса, но не получили касов бон. От НАП уточняват, че от началото на годината в бургаския регион тази мярка е наложена повече от 130 пъти.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Стара Загора отстраниха член на СИК поради несъвместимост

Общинската избирателна комисия в Стара Загора е освободила член на Секционна избирателна комисия в града заради несъвместимост.   В мъглижкото село Юлиево след сигнал от един от кандидатите за кметове  в джипа на съпругата на негов конкурент бяха открити избирателни списъци.  След подаден сигнал от една от политическите партии, че съпругата на кандидат..

публикувано на 29.10.23 в 17:20
Росица Матева

ЦИК ще провери всички кандидати дали отговарят на условията

ЦИК ще извърши проверка на всички регистрирани за участие в изборите за общински съветници и за кметове кандидати дали отговарят на изискванията. Това ще се случи до 10 часа на 28 ми септември, ден преди началото на предизборната кампания.  Говорителят на ЦИК Росица Матева обясни, че ще се проверява и дали кандидатите нямат влязла в сила санкция за..

публикувано на 26.09.23 в 15:48

Нина Суомалайнен: Властите в България да работят по-активно за отстраняване на купения вот

Властите трябва да работят по-активно за отстраняване на купения вот и да подобрят правната рамка за провеждане на предизборна кампания, заяви в интервю за БНР Нина Суомалайнен, ръководител на мисията от наблюдатели от Службата за демократични институции и права на човека на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. Според..

публикувано на 03.10.22 в 18:37

В 176 от 269 секции в Ловешка област ще се гласува машинно

В област Ловеч на предстоящите на 14 ноември избори за президент и вицепрезидент и народни представители в 176 от общи сформираните 269 секции ще се гласува машинно. Това стана ясно на проведената днес работна среща, свикана от областния управител на Ловеч Светослав Славчев, с  участието на директора на ОДМВР – Ловеч Станислав Великов и председателя на..

публикувано на 11.10.21 в 21:53