Хиляди членове и симпатизанти на левицата се събраха под връх Бузлуджа на традиционния събор

| обновено на 29.07.17 в 15:32
Снимка: Венелина Попова

Хиляди членове и симпатизанти на левицата се събраха под връх Бузлуджа на традиционния събор на социалистическата партия, която отбелязва 126-годишнината от основаването си. 

От трибуната лидерът на БСП Корнелия Нинова обеща партията да спечели следващите парламентарни избори. Тя изрази  увереност, че БСП може и трябва и ще управлява България. 
Лидерът на социалистите обеща още на хилядното множество заедно да си върнат държавата, заграбена в годините на прехода от задкулисието и политико-икономическата мафия. За да се случи това, посочи Нинова, е необходимо да започнат дебати за създаването на един съвършено нов орган, който ще разследва корупцията по високите етажи на властта. Неговият председател да бъде посочен от президента Румен Радев, а парламентът да го избере с абсолютно мнозинство. Това, според лидера на БСП, ще бъде реална стъпка към истинска съдебна реформа. 

От трибуната Нинова заяви: Нашето общество се раздира от омраза и агресия. Емблемата на първото правителство на Бойко Борисов беше българи, които се самозапалват от отчаяние. А емблемата на третото правителство на Борисов може да стане "българи бият българи", опасява се лидерът на социалистите. 

За паметника на върха Корнелия Нинова  посочи: Въпреки, че правителството не ни позволи да възстановим и оставим на децата си тази история, ви давам дума, че рано или късно това ще стане.
Участници в събора коментираха:
Аз напълно подкрепям идеята за възстановяването на паметника в същинския му вид. 

Аз бих вкарал и някои нови елементи, но общо взето трябва да е във вида, в който е бил тогава.

Първо паметникът не идеализира режима. Какво разделя паметника? Той е едно уникално, световно постижение на архитектурата.


СнимкаДа поздравят българските социалисти на Бузлуджа пристигнаха и официални делегации и фолклорни ансамбли от Румъния, Македония и Гърция.

Съборът започна в местността "Историческа поляна". Поднесени бяха венци и цветя на барелефа "Основоположници на социалистическото движение", на паметника на Хаджи Димитър и на паметника на партизаните от Габровско-Севлиевския отряд. 






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Стара Загора отстраниха член на СИК поради несъвместимост

Общинската избирателна комисия в Стара Загора е освободила член на Секционна избирателна комисия в града заради несъвместимост.   В мъглижкото село Юлиево след сигнал от един от кандидатите за кметове  в джипа на съпругата на негов конкурент бяха открити избирателни списъци.  След подаден сигнал от една от политическите партии, че съпругата на кандидат..

публикувано на 29.10.23 в 17:20
Росица Матева

ЦИК ще провери всички кандидати дали отговарят на условията

ЦИК ще извърши проверка на всички регистрирани за участие в изборите за общински съветници и за кметове кандидати дали отговарят на изискванията. Това ще се случи до 10 часа на 28 ми септември, ден преди началото на предизборната кампания.  Говорителят на ЦИК Росица Матева обясни, че ще се проверява и дали кандидатите нямат влязла в сила санкция за..

публикувано на 26.09.23 в 15:48

Нина Суомалайнен: Властите в България да работят по-активно за отстраняване на купения вот

Властите трябва да работят по-активно за отстраняване на купения вот и да подобрят правната рамка за провеждане на предизборна кампания, заяви в интервю за БНР Нина Суомалайнен, ръководител на мисията от наблюдатели от Службата за демократични институции и права на човека на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. Според..

публикувано на 03.10.22 в 18:37

В 176 от 269 секции в Ловешка област ще се гласува машинно

В област Ловеч на предстоящите на 14 ноември избори за президент и вицепрезидент и народни представители в 176 от общи сформираните 269 секции ще се гласува машинно. Това стана ясно на проведената днес работна среща, свикана от областния управител на Ловеч Светослав Славчев, с  участието на директора на ОДМВР – Ловеч Станислав Великов и председателя на..

публикувано на 11.10.21 в 21:53