Илиана Раева: Искам дом за художествената гимнастика, за да може успехите да продължат

4
Снимка: БФХГ

Искам да си направим дом на художествената гимнастика, за да може успехите ни да продължат. За това ни трябва нова зала. Тази е добра за тренировки, но не е достатъчна. В нея не можем да съберем всичките национални отбори. Надявам се, след световното да се срещне с премиера Бойко Борисов, който да ни помогне в това отношение, така президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева коментира ситуацията с базата на която се готвят националните ни отбори. Залата в националната база „Раковски“ днес се оказа тясна за да побере всички любители дошли на изпратят гимнастичките по време на последното им контролно състезание, преди заминаването  за световното първенство в Пезаро (Италия).

Много съм доволна от контролното. Имахме задачи, които гонехме. Неви направи на един много, много рискован елемент грешка, който съм сигурна, че при други обстоятелства ще стане. Мисля, че вървим в правилната посока. Още малко, още съвсем малко време ни трябва да изчистим съвсем детайлите. Момичетата имат добър контрол, много владеят ситуацията по време на съчетанията. Ансамбълът тренира много сериозно. Момичетата са здрави. С много желание и се изчиства всеки един детайл, добави Раева след контролното.

В последната проверка преди шампионата на планетата в София участвата индивидуалните състезателки Невяна Владинова и Катрин Тасева, както и националките на Бразилия и Мексико. В залата  беше бившият главен треньор на националния отбор Ефросина Ангелова, която работи с националките на Мексико и днес извеждаше Карла Диас.

Добре се чувстваме. Спокойни сме. Все по-уверени. Всяко следващо контролно е по-добро. Усещаме си съчетанията по-стабилни. Няма как да няма напрежение, но с много тренировки се избива, сподели Невяна Владинова.

Чувствам се все по-добре. Във все по-добра форма съм. Имаме още много малко до световното. Още 3-4 силни тренировки и това е. Чувстваме се много добре. Точно с тренировки избиваме всичко, допълни Катрин Тасева.


Ансамбълът направи своята проверка на „Спортпалас“ във Варна, където е на лагер.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия