Нова полицейска приемна отвори врати на Женския пазар

Снимка: Столична община
Инициативният комитет за справяне с безредиците в района на Женския пазар успя да се пребори за създаването на приемна на Трето районно полицейско управление на самия пазар. Живеещите в района се оплакват от шума и безредиците, който не стихват и през нощта.

След като Женския пазар претърпя невероятно преобразяване, той се превърна в доста по-приветливо място за разходки и пазаруване. Да живееш в района на пазара обаче си остава все така неприятно и дори опасно. Това споделят столичани, които имат честта да са собственици на имоти в сградите около най-посещавания пазар в София. Преди няколко години те създават инициативен комитет, който има за цел да помогне живеещите в района да се справят с шума и безредиците.

На Женския пазар е изградена система за видеонабюдение, която включва 61 камери. Има и център за видеонабюдение с 24 часово дежурство. От Столичната община са разпоредили да има постоянен патрул на общинската полиция. СДВР също ще патрулират. Това каза столичният кмет Йорданка Фандъкова, която присъства на откриването на приемната на Трето районно полицейско управление в рамките на Женския пазар. Снимка

Приемната на Трето районно полицейско управление на Женския пазар ще предостави възможност на полицейските служители да предложат на гражданите бърза и адекватна реакция, каза зам.-началникът на Трето районно полицейско управление комисар Дойчин Дойчинов.

Продължава подготовката за реализирането на проекта за разширение на системата за видеонаблюдение в София. Проектът е финансиран от държавата по повод предстоящото председателство на Съвета на Европа и домакинството на София, каза Фандъкова.

Още - чуйте в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!