Жерар Доранжон – ментор в Академията за млади пилоти на Бончо Дунев

Снимка: Личен архив

Легендата за автомобилния спорт в България - Жерар Доранжон е на посещение у нас по покана на президента на "Дунев мотор спорт" Бончо Дунев. Бившият спортен директор на „Рено“ за Източна Европа е работил с едни от най-изявените ни пилоти -  братя Чубрикови, Йордан Топлодолски, братя Агура, Атанас Тасков, Стоян Колев, Радослав Петков, Георги Петров, Владимир Илиев и  Бончо Дунев.

За първи път той пристига в България през 1971 година за рали „Златни пясъци“ и започва работа с едно от най-големите имена в рали спорта ни - Илия Чубриков, който по това време управлява „Рено Алпин“.

По наше време рали спортът беше много по-приятелски - пилоти, навигатори, механици всички те бяха заедно. Беше много интересно да се наблюдава тяхната работа. Както и днес най-важното разбира се беше победата, но самите отношения бяха различни, атмосферата беше различна, заяви специално за "На финала" Жерар Доранжон.

Гостуването на Жерар Доранжон стана причина президентът на „Дунев мотор спорт“ Бончо Дунев да реши да основе Академия за млади пилоти.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!