Борисов на първо посещение в Босна и Херцеговина на ниво министър-председател

Бойко Борисов
Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов заминава на двудневно официално посещение в Босна и Херцеговина, където ще се срещне с министър-председателя на федерацията Денис Звиздич. Двамата ще обсъдят засилването на икономическото и регионалното сътрудничество, както и евроинтеграцията на Босна и Херцеговина.

Посещението на премиера Борисов в Сараево е първото на ниво министър-председател в двустранните отношения и е част от интензивните усилия на България да съдейства за евроатлантическата интеграция на страните от Западните Балкани.

В правителствената делегация са още вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на отбраната Красимир Каракачанов, министърът на икономиката Емил Караниколов и транспортният министър Ивайло Московски.

В първия ден от визитата делегацията ще посети военната база БУТМИР,  където е разположен българският контингент в състава на EUFOR.

В петък в програмата на премиера Борисов е предвидена освен среща с Денис Звиздич, председателстващ Съвета на министрите на БиХ, и разговори с председателите на двете камари на парламента. По-късно министър Ивайло Московски и министърът на съобщенията и транспорта на Бих Исмир Юско ще подпишат Споразумение за изменение на Спогодбата между България и Босна и Херцеговина за международни автомобилни превози на пътници и товари, с което се намаляват ограниченията по маршрутите на българските камиони.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Стара Загора отстраниха член на СИК поради несъвместимост

Общинската избирателна комисия в Стара Загора е освободила член на Секционна избирателна комисия в града заради несъвместимост.   В мъглижкото село Юлиево след сигнал от един от кандидатите за кметове  в джипа на съпругата на негов конкурент бяха открити избирателни списъци.  След подаден сигнал от една от политическите партии, че съпругата на кандидат..

публикувано на 29.10.23 в 17:20
Росица Матева

ЦИК ще провери всички кандидати дали отговарят на условията

ЦИК ще извърши проверка на всички регистрирани за участие в изборите за общински съветници и за кметове кандидати дали отговарят на изискванията. Това ще се случи до 10 часа на 28 ми септември, ден преди началото на предизборната кампания.  Говорителят на ЦИК Росица Матева обясни, че ще се проверява и дали кандидатите нямат влязла в сила санкция за..

публикувано на 26.09.23 в 15:48

Нина Суомалайнен: Властите в България да работят по-активно за отстраняване на купения вот

Властите трябва да работят по-активно за отстраняване на купения вот и да подобрят правната рамка за провеждане на предизборна кампания, заяви в интервю за БНР Нина Суомалайнен, ръководител на мисията от наблюдатели от Службата за демократични институции и права на човека на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. Според..

публикувано на 03.10.22 в 18:37

В 176 от 269 секции в Ловешка област ще се гласува машинно

В област Ловеч на предстоящите на 14 ноември избори за президент и вицепрезидент и народни представители в 176 от общи сформираните 269 секции ще се гласува машинно. Това стана ясно на проведената днес работна среща, свикана от областния управител на Ловеч Светослав Славчев, с  участието на директора на ОДМВР – Ловеч Станислав Великов и председателя на..

публикувано на 11.10.21 в 21:53