Грипната епидемия се разраства

| обновено на 22.01.18 в 19:14
Снимка: БГНЕС

Грипна епидемия е обявена в общините Димитровград, Трявна и Дряново. Учениците излизат в принудителна ваканция от утре до края на седмицата.

От днес в община Благоевград не се учи заради грипна епидемия. Спират се детските и женските консултации, свижданията в болниците и профилактичните имунизации.

В пловдивската община Брезово също не се учи заради грипа.

Русенска област е в предепидемичен период.
Очаква се утре да бъде отменена грипната епидемия на територията на Пернишка област. Регионалните здравни инспекции следят епидемичните показатели и предприемат незабавни мерки, съобщават от здравното министерство. 

Няма занятия в отделни училища в областите Търговище, Силистра и Враца.

Предепидемична обстановка има в областите Стара Загора, Пловдив, Габрово, Софийска и Русе.


Общо в 142 училища в страната днес няма занятия заради висока заболеваемост.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Стара Загора отстраниха член на СИК поради несъвместимост

Общинската избирателна комисия в Стара Загора е освободила член на Секционна избирателна комисия в града заради несъвместимост.   В мъглижкото село Юлиево след сигнал от един от кандидатите за кметове  в джипа на съпругата на негов конкурент бяха открити избирателни списъци.  След подаден сигнал от една от политическите партии, че съпругата на кандидат..

публикувано на 29.10.23 в 17:20
Росица Матева

ЦИК ще провери всички кандидати дали отговарят на условията

ЦИК ще извърши проверка на всички регистрирани за участие в изборите за общински съветници и за кметове кандидати дали отговарят на изискванията. Това ще се случи до 10 часа на 28 ми септември, ден преди началото на предизборната кампания.  Говорителят на ЦИК Росица Матева обясни, че ще се проверява и дали кандидатите нямат влязла в сила санкция за..

публикувано на 26.09.23 в 15:48

Нина Суомалайнен: Властите в България да работят по-активно за отстраняване на купения вот

Властите трябва да работят по-активно за отстраняване на купения вот и да подобрят правната рамка за провеждане на предизборна кампания, заяви в интервю за БНР Нина Суомалайнен, ръководител на мисията от наблюдатели от Службата за демократични институции и права на човека на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. Според..

публикувано на 03.10.22 в 18:37

В 176 от 269 секции в Ловешка област ще се гласува машинно

В област Ловеч на предстоящите на 14 ноември избори за президент и вицепрезидент и народни представители в 176 от общи сформираните 269 секции ще се гласува машинно. Това стана ясно на проведената днес работна среща, свикана от областния управител на Ловеч Светослав Славчев, с  участието на директора на ОДМВР – Ловеч Станислав Великов и председателя на..

публикувано на 11.10.21 в 21:53