Фотоконкурсът „Изворите в България“ с фокус към качествата на минералната вода у нас

Снимка: pixabay.com
България е една от богатите на питейна вода страни. У нас има изключително много находища на минерална вода, които обаче не са достатъчно добре изследвани.

Минералните води у нас са били изследвани до 2000 г. от Националния институт по курортология, физиотерапия и рехабилитация, който се е занимавал със съчетанието на различните природни ресурси у нас. Той вече не съществува и в момента няма кой да следи за качествата минералната ни вода. Тя е с променен състав и единна политика за запазване на това природно богатство няма, каза за Радио София председателят на сдружение „Аз обичам водата“ Антоанета Салфидж.

За да бъде насочено общественото внимание към този проблем, Българската асоциация по водите и сдружение „Аз обичам водата“ обявиха национален фотоконкурс „Изворите в България“.

Фотоконкурсът тече в момента, а всеки, който иска да се включи, може да качва снимки на сайта waterbridge.info до 16 февруари. Ще има и онлайн гласуване, а 50 от най-добрите фотографии ще бъдат включени в изложба в рамките на седмицата на водата от 22 до 28 март. 

Още - чуйте в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!