Затворникът, избягал от болнична стая в Пловдив, е заловен

| обновено на 14.07.18 в 15:11
Снимка: БГНЕС

Затворник, настанен в болница "Свети Георги" в Пловдив, е изчезнал от стаята на здравното заведение на 11 юни. Мъжът е задържан тази сутрин в района на булевард „Марица“. По информацията на полицията, затворникът е напуснал здравното заведение след като научил, че страда от тежко заболяване.  

59-годишният Младен Младенов е с присъда за кражба от една година и половина и е изтърпявал наказанието в затворчинеското общежитие от открит тип "Хеброс". В болницата, където е постъпил на 9-ти юни, не е бил охраняван.
"Действително е с тежко заболяване и вероятно това е била причината да напусне здравното заведение", каза директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Атанас Илков. Той уточни, че в дните, в които е издирван, престъпникът е бил в района на Гребната база. Младенов не е оказал съпротива при задържането му, дал е показания и е бил прегледан от лекар, но тепърва ще се преценява как ще се процедира относно лечението му. Той вече е в затвора, допълни заместник-районният прокурор на Пловдив Румяна Калеева: "Ще му бъде изменен режима от общ, в какъвто той беше до момента, в строг". Прокурор Калеева уточни, че законът предвижда до три години лишаване от свобода за извършеното бягство.

Това е поредният за тази година подобен случай в града. През април в общежитието на Пловдивския затвор не се прибра затворникът Георги Танчев-Манджата. Той бе открит след две седмици в апартамент на свой приятел. В края на юни от ареста на Трето районно управление в Пловдив избяга задържаният за наркотици Петър Петров, който по-късно сам се предаде на прокуратурата в Монтана.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Стара Загора отстраниха член на СИК поради несъвместимост

Общинската избирателна комисия в Стара Загора е освободила член на Секционна избирателна комисия в града заради несъвместимост.   В мъглижкото село Юлиево след сигнал от един от кандидатите за кметове  в джипа на съпругата на негов конкурент бяха открити избирателни списъци.  След подаден сигнал от една от политическите партии, че съпругата на кандидат..

публикувано на 29.10.23 в 17:20
Росица Матева

ЦИК ще провери всички кандидати дали отговарят на условията

ЦИК ще извърши проверка на всички регистрирани за участие в изборите за общински съветници и за кметове кандидати дали отговарят на изискванията. Това ще се случи до 10 часа на 28 ми септември, ден преди началото на предизборната кампания.  Говорителят на ЦИК Росица Матева обясни, че ще се проверява и дали кандидатите нямат влязла в сила санкция за..

публикувано на 26.09.23 в 15:48

Нина Суомалайнен: Властите в България да работят по-активно за отстраняване на купения вот

Властите трябва да работят по-активно за отстраняване на купения вот и да подобрят правната рамка за провеждане на предизборна кампания, заяви в интервю за БНР Нина Суомалайнен, ръководител на мисията от наблюдатели от Службата за демократични институции и права на човека на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. Според..

публикувано на 03.10.22 в 18:37

В 176 от 269 секции в Ловешка област ще се гласува машинно

В област Ловеч на предстоящите на 14 ноември избори за президент и вицепрезидент и народни представители в 176 от общи сформираните 269 секции ще се гласува машинно. Това стана ясно на проведената днес работна среща, свикана от областния управител на Ловеч Светослав Славчев, с  участието на директора на ОДМВР – Ловеч Станислав Великов и председателя на..

публикувано на 11.10.21 в 21:53