Все още има опасност за живота на три жени, пострадали в катастрофата край Своге

В София се провежда и кръводарителска акция за пострадалите

| обновено на 29.08.18 в 11:47
УМБАЛСМ “Пирогов”
Снимка: БГНЕС

Без промяна остава състоянието на настанените в "Пирогов" пострадали при катастрофата край Своге. Общо шест пациента са настанени в лечебното заведение. Три жени продължават да са с опасност за живота, съобщи директорът на болницата проф. Асен Балтов.

"На другите три жени, които вече са в по-добро състояние, им предстоят оперативни интервенции днес и утре и може би в петък ще имаме повече информация какво точно е направено. 

От медицинска гледна точка, трите жени, които са на апаратна вентилация, засега се задържа тяхното стабилно състояние. Не се влошава, което е добре, защото, ако тръгне да се влошава, динамиката, сърдечната дейност, тогава веднага се предприемат допълнителни мерки. Мога да кажа, че за момента остават в същото състояние, което е добре, защото когато се развива гръдната травма се очаква да има влошаване.

Колегите прецениха, че е по-добре първо да минат оперативните интервенции и след това евентуално да се прецени, може би другата седмица, да бъдат изведени, защото следоперативно трябва да има едно добро обезболяване. Особено след такава тежка травма, която е настъпила, е хубаво да бъдат наблюдавани поне минимум 24 часа следоперативно".
Подобрява се състоянието на най-тежко пострадалата жена при катастрофата до Своге в събота, съобщиха от болница Света Анна. 52-годишната пациентка вече не е на апаратно дишане и няма пряка опасност за живота ѝ. Има подобрение и в състоянието на другите четири пациентки настанени в болницата. Най-сериозно остава състоянието на мъжа в лечебното заведение. Той е настанен в реанимация. 
Без промяна остава и състоянието на 62-годишната жена и 30-годишният мъж, които са във ВМА. Те са стабилни, съобщиха от там за "Хоризонт"
Софийката Първа градска болница организира кръводаряване за пострадалите от катастрофата край Своге, които се лекувеат в други болници. Това обяви изпълнителният директор на болницата Цветомир Димитров: 
"Предложили сме си услугите за медицинска дейност, за болнична помощ, но засега колегите се справят в другите болници".


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Стара Загора отстраниха член на СИК поради несъвместимост

Общинската избирателна комисия в Стара Загора е освободила член на Секционна избирателна комисия в града заради несъвместимост.   В мъглижкото село Юлиево след сигнал от един от кандидатите за кметове  в джипа на съпругата на негов конкурент бяха открити избирателни списъци.  След подаден сигнал от една от политическите партии, че съпругата на кандидат..

публикувано на 29.10.23 в 17:20
Росица Матева

ЦИК ще провери всички кандидати дали отговарят на условията

ЦИК ще извърши проверка на всички регистрирани за участие в изборите за общински съветници и за кметове кандидати дали отговарят на изискванията. Това ще се случи до 10 часа на 28 ми септември, ден преди началото на предизборната кампания.  Говорителят на ЦИК Росица Матева обясни, че ще се проверява и дали кандидатите нямат влязла в сила санкция за..

публикувано на 26.09.23 в 15:48

Нина Суомалайнен: Властите в България да работят по-активно за отстраняване на купения вот

Властите трябва да работят по-активно за отстраняване на купения вот и да подобрят правната рамка за провеждане на предизборна кампания, заяви в интервю за БНР Нина Суомалайнен, ръководител на мисията от наблюдатели от Службата за демократични институции и права на човека на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. Според..

публикувано на 03.10.22 в 18:37

В 176 от 269 секции в Ловешка област ще се гласува машинно

В област Ловеч на предстоящите на 14 ноември избори за президент и вицепрезидент и народни представители в 176 от общи сформираните 269 секции ще се гласува машинно. Това стана ясно на проведената днес работна среща, свикана от областния управител на Ловеч Светослав Славчев, с  участието на директора на ОДМВР – Ловеч Станислав Великов и председателя на..

публикувано на 11.10.21 в 21:53