Горяна Стоева се цели в медалите на младежката олимпиада

Горяна Стоева
Снимка: "Марица"

Горяна Стоева ще е единствената българска представителка в турнира по бокс на Младежките олимпийски игри, която ще се проведе от 6 до 18 октомври в Буенос Айрес. Европейската вицешампионка за девойки ще се състезава в категория 51 килограма и е амбицирана да спечели медал.

„Научих много нови неща и си извлякох поуки от загубите. Смятам, че се намирам в такава форма в каквато не съм се намирала досега. Усещам, че имам шанс да покажа най-доброто от себе си", отбеляза Горяна Стоева.

С Горяна Стоева за Аржентина ще пътува и старши треньорът на националния отбор за девойки Петър Лесов, който също смята, че боксьорката ни може да стигне до медалите.

"Три дни след световното обаче започнахме да се готвим за младежката Олимпиада и резултатът сега е коренно различен. Тя тренира заедно със Станимира Петрова, която много й помогна. Работихме доста върху защитата й и сега хваща дори бързите удари на Станимира. Работихме върху детайли за всяка една от предстоящите й съпернички и смятам, че няма непреодолима. Според мен, Горяна може да се бори и за златния медал", каза националният треньор на девойките Петър Лесов.

До края на годината на женския ни национален отбор предстои участие на световното първенство в Индия. В момента момичетата са на лагер на Белмекен. Преди това те ще боксират и на международния турнир  "Балкан", който ще се проведе от 12 до 15 октомври в Ботевград.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!