Преглед на печата

"24 часа" предлага първото интервю на израелския премиер Бенямин Нетаняху за българска медия. "Очаквам България да премести посолството си в Ерусалим", заявява той. Управляващият вече 13 години Израел прогнозира, че в бъдеще икономиката ще се промени драстично и ще е базирана на знанието и науката.

Според официален отчет за разходите до 30 юни от европредседателството ни са останали "торба пари". Това е водещо заглавие на първата страница на "Труд". Има още над 38 милиона лева от отпуснатите от правителството пари.

За последните две години 82 на сто от българските филми са излезли в чужбина, информира "Монитор". Киното ни навлиза на китайския пазар, обръща се и към платформите за видео по заявка. Все още обаче детските филми не са успели да придобият популярност зад граница.

"Сърбия арестува четирима за далавери с паспорти", пише "Телеграф". Те задвижили схемата преди две години. Лекар и общинар издавали фалшиви удостоверения за произход.

Темата на съботния очерк на "24 часа" е "Мистерията на българската средна класа". Според песимистите тя обхваща 400 хиляди души, според оптимистите - над два милиона. Цитиран е депутатът от ГЕРБ Александър Иванов, който смята, че за да изчезне терминът "работещи бедни", е необходимо държавата да стимулира бизнеса да инвестира в персонал и технологии.

Защо никога няма да забогатеем, ако използваме кредитни карти, пояснява "Сега". Френски милионер подчертава, че кредитната карта е най-лошата инвестиция заради високата й лихва. Все пак, според него, ако се използва разумно, кредитната карта може да изгради добра кредитна история на притежателя си.

В съботния си брой "Сега" разказва за най-южната испанска провинция Андалусия. Там е трикилометровото трасе "Пътеката на краля", доскоро смятано за един от най-опасните туристически маршрути. В провинцията са и популярните градове Кордоба, Гранада, Малага.

Любимата на много българи певица Маргарита Хранова споделя в интервю за "Телеграф" "45 години кариера не са малко, но не стигат". Тя ще отбележи годишнината с концерт в НДК на 13 ноември.

Още една любимка на публиката от десетилетия - Йорданка Кузманова, отбелязва дълъг сценичен живот. 80-годишната актриса е почетена от вестник "Монитор". Тя ще отбележи годишнината с представление на спектакъла "Обичам".

"Болестите са от лошо хранене, липса на движение, мрачни мисли и безверие", казва, в интервю за "Труд", руската лечителка Людмила Ким, последователка на пророчицата Ванга.

Днешният брой на вестника предлага анализи за връзката между зодията и храненето. За една от любимите ни сезонни храни - патладжана, д-р Людмила Емилова съветва да консумираме с мярка.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Стара Загора отстраниха член на СИК поради несъвместимост

Общинската избирателна комисия в Стара Загора е освободила член на Секционна избирателна комисия в града заради несъвместимост.   В мъглижкото село Юлиево след сигнал от един от кандидатите за кметове  в джипа на съпругата на негов конкурент бяха открити избирателни списъци.  След подаден сигнал от една от политическите партии, че съпругата на кандидат..

публикувано на 29.10.23 в 17:20
Росица Матева

ЦИК ще провери всички кандидати дали отговарят на условията

ЦИК ще извърши проверка на всички регистрирани за участие в изборите за общински съветници и за кметове кандидати дали отговарят на изискванията. Това ще се случи до 10 часа на 28 ми септември, ден преди началото на предизборната кампания.  Говорителят на ЦИК Росица Матева обясни, че ще се проверява и дали кандидатите нямат влязла в сила санкция за..

публикувано на 26.09.23 в 15:48

Нина Суомалайнен: Властите в България да работят по-активно за отстраняване на купения вот

Властите трябва да работят по-активно за отстраняване на купения вот и да подобрят правната рамка за провеждане на предизборна кампания, заяви в интервю за БНР Нина Суомалайнен, ръководител на мисията от наблюдатели от Службата за демократични институции и права на човека на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. Според..

публикувано на 03.10.22 в 18:37

В 176 от 269 секции в Ловешка област ще се гласува машинно

В област Ловеч на предстоящите на 14 ноември избори за президент и вицепрезидент и народни представители в 176 от общи сформираните 269 секции ще се гласува машинно. Това стана ясно на проведената днес работна среща, свикана от областния управител на Ловеч Светослав Славчев, с  участието на директора на ОДМВР – Ловеч Станислав Великов и председателя на..

публикувано на 11.10.21 в 21:53