Фестивалът “Дни на предизвикателствата“ започва в София

Довечера в София започва приключенският фестивал “Дни на предизвикателствата“. 

Филмите и презентациите в 3-дневната програма са на теми алпинизъм, катерене, пътешествия, уиндсърф, спелеология, екология.

Специален гост на тази 14-та поред година за фестивала е французинът Тито Томаси, който ще разкаже за пътешествията си с колело по целия свят.

Зрителите ще се срещнат също с велосипедистите Яна Меламед и Вячеслав Стоянов от екопроекта "Сайкъл фор рисайкъл", а също с Петър Банев, който това лято премина легендарната пътека на Апалачите, уинсърфистите Илияна Стоилова и Йоан Колев, които изминаха 300 км от Дуранкулак до Резово отново с екологична кауза, с мореплавателя капитан Дончо Папазов, с ултрабегача Краси Георгиев и с тримата ни най-висококвалифицирани планински водачи - Виктор Варошкин, Георги Пенев и Георги Георгиев-Черния:

"Дните на предизвикателствата е фестивал за български екстремни спортове, но освен българските, има и чуждо участие. Винаги има няколко красиви филма, има гости от чужбина, които са интересни за публиката“, казва Момчил Дамянов от организаторите, също планински водач.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!