Бягане с благотворителна цел организираха в София най-добрите ни планински и ултрабегачи

4
Снимка: БНР



Най-добрите ни планински и ултрабегачи се събраха днес в Южния парк в София, за да бягат с благотворителна цел - да съберат пари за лечението на 2-годишната Нарин от Русе, която е с детска церебрална парализа и епилепсия. Момиченцето има нужда от операции и рехабилитация в клиника в Турция, за да може да проходи и да говори. Затова благотворителната инициатива е под надслов "Бягай, за да може да бяга и Тя!". Организирана е от чичото на Нарин - Ахмед Ахмед, известен в бегаческите среди с прякора Фараона. Помагат му няколко приятели-бегачи - Пламен Славов, Илиян Лазаров, Димитър Димитров, Александър Спасов, и всички, които се включиха в бягането. В продължение на 6 часа хората, които дойдоха в Южния парк, за да участват в благотворителната инициатива, можеха да се включат в някой от отборите на звездните капитани:

Александър Спасов: “Ахмед, който е чичо на Нарин, ми е приятел и просто решихме заедно да организираме едно такова бягане, с което да направим някакъв опит да съберем част от сумата, която е необходима за рехабилитацията.”

Кирил Николов-Дизела: “Познавам Ахмед, той ме помоли, той е човек от нашите среди, бегаческите, но най-вече заради каузата. От известно време съм си казал, че когато имам възможността физически да присъствам на такива места, ще присъствам. И мисля, че в случая най-якото нещо, което се получи в днешния ден, е тоя пример, който всички тия събрани хора тук даваме, или поне се опитваме да дадем, на обществото. Защото се вижда, че когато има добра кауза, а обикновено добри каузи има много често, но която е добре обяснена и е с добър подход поднесена на хората, това се случва и хората се събират."

Антония Григорова: “Подкрепям тази кауза, за да помогнем на детето, на Нарин, да може колкото се може по-бързо да замине да я излекуват. Това е нещо, което всички обичаме да правим - бягането, и не представлява никаква трудност да се включиш за колкото и да е обиколки в името на каузата.”

Краси Георгиев: “Тук сме, за да помагаме. Колкото повече от нас се съберат и помагат, си мисля, че ще израснем като нация, защото изведнъж колко много неща стават из България - хората се събират на едно място и си помагат. Това ми е целта, затова съм тук.”

Нужната сума е 75 хиляди евро. Срещу 10 лв. всеки от участниците получи номер, с който бяга. На търг бяха продадени лични вещи на някои от звездите ни във футбола, художествената гимнастика, бягането.

Имаше и отбор на манджата, защото бегачите, всъщност, са едно голямо семейство и се подкрепят взаимно по всички направления. Участниците в този отбор - също бегачи, бяха донесли домашноприготвена храна, за да подкрепят другите участници, а после побягаха и те.


Чуйте репортаж в звуковия файл.


Желаещите да помогнат на малката Нарин могат да го направят и на дарителската сметка: 
IBAN: BG40 FINV 9150 1317 2329 25
BIC: FINVBGSF
Титуляр : Narin Ayvaz / Нарин Айваз


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

В Стара Загора отстраниха член на СИК поради несъвместимост

Общинската избирателна комисия в Стара Загора е освободила член на Секционна избирателна комисия в града заради несъвместимост.   В мъглижкото село Юлиево след сигнал от един от кандидатите за кметове  в джипа на съпругата на негов конкурент бяха открити избирателни списъци.  След подаден сигнал от една от политическите партии, че съпругата на кандидат..

публикувано на 29.10.23 в 17:20
Росица Матева

ЦИК ще провери всички кандидати дали отговарят на условията

ЦИК ще извърши проверка на всички регистрирани за участие в изборите за общински съветници и за кметове кандидати дали отговарят на изискванията. Това ще се случи до 10 часа на 28 ми септември, ден преди началото на предизборната кампания.  Говорителят на ЦИК Росица Матева обясни, че ще се проверява и дали кандидатите нямат влязла в сила санкция за..

публикувано на 26.09.23 в 15:48

Нина Суомалайнен: Властите в България да работят по-активно за отстраняване на купения вот

Властите трябва да работят по-активно за отстраняване на купения вот и да подобрят правната рамка за провеждане на предизборна кампания, заяви в интервю за БНР Нина Суомалайнен, ръководител на мисията от наблюдатели от Службата за демократични институции и права на човека на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. Според..

публикувано на 03.10.22 в 18:37

В 176 от 269 секции в Ловешка област ще се гласува машинно

В област Ловеч на предстоящите на 14 ноември избори за президент и вицепрезидент и народни представители в 176 от общи сформираните 269 секции ще се гласува машинно. Това стана ясно на проведената днес работна среща, свикана от областния управител на Ловеч Светослав Славчев, с  участието на директора на ОДМВР – Ловеч Станислав Великов и председателя на..

публикувано на 11.10.21 в 21:53