Буферни зони за СИК на изборите в област Перник

Снимка: БНР

В буферни зони ще изчакват реда си за предаване на изборните книжа секционните избирателни комисии (СИК) в област Перник.

Община Перник, на чиято територия е Районната избирателна комисия, е създала организация, с която да се предотврати струпването на много хора на едно място в изборната нощ.

Буферните зони остават същите, както и на изборите през април и юли. Направено е всичко възможно да се сведе до минимум рискът от заразяване и да се запази здравето на хората, каза секретарят на община Перник Мартин Жлябинков:

За община Перник буферната зона ще бъде в стола на общината.

За община Радомир ще бъде в големия салон на Двореца на културата, а за община Земен -  в малкия салон на Двореца на културата.

От община Брезник не пожелаха буферна зона, те ще пътуват с автобуси - по шест секционни комисии в автобус, и ще изчакват на паркинга встрани от общината да дойде техният ред за влизане в РИК.

Община Трън и община Ковачевци ще бъдат настанени в корпуса на техникума по облекло и хранене, обясни Жлябинков.

В Перник, където СИК-овете са най-много комисиите ще изчакват по места да бъдат извикани и транспортирани до буферната зона.

Извозването на секционните комисии ще става поетапно.

Няма как над 1000 членове на секционни избирателни комисии от община Перник да бъдат събрани на едно място. Смятам, че сме направили добра и стегната организация вотът да мине нормално, безпроблемно и да запазим здравето на хората, подчерта Жлябинков.Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Дебати за мястото на България в ЕС и на жените в политиката

"ТЯ в Европа" – така са нарекли дебатите, на които организаторите от фондация "Екатерина Каравелова" канят представители на водещи партии и коалиции, регистрирани за евровота на 9 юни. На 20 май 2024 г.  те ще обсъждат най-важните теми, касаещи България в ЕС : Климатичните промени и зеления преход ; Европа на различни..

публикувано на 13.05.24 в 12:17
Кандидатът за кмет на София от партия

Кандидатът на "Възраждане" за кмет на София се отказва от депутатското си място, влиза в СОС

Кандидатът на партия "Възраждане" за кмет на София Деян Николов ще се откаже от депутатското си място и ще влезе като общински съветник в Столичния общински съвет. Това съобщи той на страницата си във facebook. Николов ще бъде председател на групата на "Възраждане".  Той обяви още, че няма да даде подкрепа за нито един от участниците в..

публикувано на 04.11.23 в 19:49

ЦИК обяви за избрани за президент и вицепрезидент Румен Радев и Илияна Йотова

ЦИК обяви за избрани за президент и вицепрезидент на републиката Румен Радев и Илияна Йотова. Комисията прие окончателните резултати от балотажа на президентският вот от 21 ноември. Председателят на ЦИК Камелия Нейкова обяви окончателните данни: „Както следва Румен Георгиев Радев и Илияна Малинова Йотова, издигнати от Инициативен комитет,..

обновено на 23.11.21 в 18:37
Проф. Александър Маринов

Проф. Ал. Маринов: Спекулация е, че се концентрира власт в ръцете на Румен Радев

" Спекулация е твърдението за концентрация на власт в ръцете на Румен Радев, защото в Конституцията е казано ясно каква власт има в ръцете на президента ". Това заяви пред БНР проф. Александър Маринов, председател на Стратегическия съвет при президента и член на Инициативния съвет, издигнал кандидатурата на Румен Радев за втори президентски..

публикувано на 22.11.21 в 17:08
ЦИК

Всички 31 РИК са предали документацията си в Централната избирателна комисия

Всички 31 районни избирателни комисии предадоха документацията си от балотажа на президентските избори в Централната избирателна комисия. Сега предстои задължително повторно въвеждане на данните. Румен Радев печели президентската надпревара с 66,72% при 100% обработени протоколи ЦИК ще приеме анализ на така наречените несъответствия и..

публикувано на 22.11.21 в 16:59

Вотът във Велико Търново - на инат, по съвест или за промяна

Толерантността във великотърновския квартал „Света гора“, запазена през годините, не успя да удържи на политическите страсти в предизборната кампания , а песимизмът е обхванал младите, от които се очаква да са и най-активни.  Къде отидоха гласовете на интелектуалците и на българските турци в квартала около Великотърновския университет, защо..

публикувано на 22.11.21 в 13:43

Румяна Коларова: Атакистките прийоми на Бойко Рашков вгорчиха атмосферата

" Силите бяха неравностойни. За проф. Герджиков кампанията беше прекалено къса, а неговият противник (Румен Радев - б.р.) всеки ден се появяваше по медиите в няколко различни роли и беше обявил кандидатурата си поне година по-рано. ... Моят въпрос е защо им трябваше това, което видяхме с активностите на Бойко Рашков, при преднината, която имаше..

публикувано на 22.11.21 в 13:28
Илюстрация „Галъп интернешънъл болкан“

„Галъп“: Вотът за Радев идва основно от ПП, БСП и ИТН, за Герджиков - от ГЕРБ и ДПС

Данни от екзитпола на „Галъп интернешънъл болкан“ на балотажа за президент показват, че практически всички партийни електорати, без тези на ГЕРБ и ДПС, са гласували отчетливо в полза на Румен Радев, който спечели вота. Най-отчетлива е подкрепата за действащия държавен глава сред привържениците на БСП, „Продължаваме промяната“ и „Има такъм..

обновено на 22.11.21 в 13:05

Румен Радев печели президентската надпревара с 66,72% при 100% обработени протоколи

Румен Радев и Илияна Йотова печелят президентските избори показват данните при 100 процента обработени към 12.00 часа протоколи на секционните комисии в районните. Президентската двойка Радев - Йотова получават 66.72% подкрепа. За опонентите им Анастас Герджиков и Невяна Митева са гласували 31.80 на сто.   Резултат показва, че на балотажа Радев..

обновено на 22.11.21 в 13:02
Мевлют Чавушоглу е отправил поздравленията в телефонен разговор с българския външен министър

Външният министър на Турция е отправил поздравления към Румен Радев

Министърът на външните работи на Република Турция Мевлют Чавушоглу отправи поздравления към новоизбрания президент на България Румен Радев и изрази надежда за скорошно формиране на редовно правителство у нас. В телефонен разговор с външния министър Светлан Стоев Чавушоглу е изразил увереност за продължаване на ползотворния и съдържателен..

публикувано на 22.11.21 в 12:44