Астролог: Възможни са неочаквани резултати и обрати на изборите

Снимка: Архив на Галя Георгиева

Ако при слънчевото затъмнение се дава старт на нови начала, то при лунното затъмнение се берат плодовете и се финализира даден процес. Това обясни астрологът Галя Георгиева по повод предстоящите две затъмнения - слънчево на 14 октомври и лунно на 28 октомври. По думите ѝ първото астрологично събитие може да помогне нови фигури да си проправят път към обществената сцена по време на предизборната кампания. Сред хората пък са възможни по-силни емоции и по-голяма активност на изборите, които са ден след лунното затъмнение.

"Земята е мястото, където имаме ден и нощ, добро и лошо, където има и начало и край. Затъмненията също са по двойки и биват слънчеви и лунни. Всеки месец имаме новолуние и пълнолуние, но те се превръщат в затъмнения, само когато са в голяма близост или в съединение със северния или южния възел и това може да се случи от 4 до 6 пъти в годината. Възлите всъщност са пресечните точки на орбитата на Луната около Земята с орбитата на Земята около Слънцето и те не са физически обекти, но са с голямо значение в астрологията. Възлите винаги са един срещу друг, на 180 градуса. И затъмненията се случват, когато Слънцето, Земята и Луната са наредени на една линия. Когато имаме слънчево затъмнение сянката на Земята пада върху Слънцето. От Земята изглежда сякаш активността му спира, дейността му се преустановява, а Луната блясва, активира се. Ако слънцето е Духа,  егото, то луната е Душата и това е златно време, в което душата ни може да бъде чута и да изскочат истинските копнежи и желания на всеки един от нас. Това е съдбовно време, в което се пренареждат нещата в пространството и живота. Тъмнината върху Слънцето прави вътрешната светлина на всеки да става по-силна и по-ярка. Това действа като промяна на фокуса, поглеждане в друга посока, от друг ъгъл и пренасочване вниманието. Това е момент на нов подем, на ново начало, на ново стъпало и на нова посока и нови хоризонти. Слънчевото затъмнение бележи начало на значими събития, на ново начало, свързано с изява на мъжката енергия, на действие навън. То се различава от обикновеното новолуние по това, че семенцата, които се засаждат, нещата които се случват имат значимост за следващия период около 18 години. Слънчевото затъмнение отключва възможности, на енергии, неща, които чакат момента на своето точно случване, необходимо за нашето духовно и личностно развитие. Всичко, което се стартира около слънчевото затъмнение е от голяма значимост, има съдбовен характер и е дългосрочно. Ако слънчевото затъмнение е активност, изразена навън, то лунното затъмнение е активност навътре. Ако със слънчевото затъмнение се дава старт на нови начала, то при лунното затъмнение се берат плодовете и се финализира даден процес. Свързано е с интензивен вътрешен активност, като силни емоции, чувства, осъзнавания. И от моята практика съм забелязала, че каквото приключва по лунното затъмнение, приключва окончателно", обясни астрологът. 

Времето между слънчевото и лунното затъмнение е две седмици и този период се нарича често от астролозите коридор между затъмненията. Символично коридорът означава, че вярната посока в този период е единствено и само напред, поясни Галя Георгиева. По отношение на това как отделните зодиакални знаци ще усетят затъмненията, тя обясни:

"Тъй като затъмнението се случва на оста Овен - Везни, това са знаците, които най-силно ще го усетят, но също така и всички хора, които имат лични планети като Луна, Венера, Марс, Меркурий в градуса на затъмнението или в точен аспект с него. Колкото по-точно е затъмнението в съвпада с възлите, колкото е в по-точен аспект в личната карта на всеки, толкова е по-силно и значимо влиянието му. Същото важи и за хороскопа на всяка една държава и доколко е видимо на територията ѝ. Хороскопът е разделен на 12 сфери, 12 сектора на живота. При всеки човек ще активира различна област от живота."

Предизборната кампания също ще бъде повлияна от предстоящите затъмнения през октомври.

"Слънчевото затъмнение на 14 октомври се случва в знака Везни, заедно с Южния лунен възел. Южният възел в астрологията се свързва с миналото. Това може да стартира събития, при които има шанс за разрешаване на проблеми, натрупани в миналото. Може да означава начало на края и абсолютно ново начало. Могат да бъдат разрешени конфликти, нерешени задачи от миналото и стари проблеми. В хороскопа на България затъмнението попада в сфера, която се свързва с институции, широките кръгове и общества и с надеждите и мечтите на нацията. Нови фигури могат да излязат на обществената сцена и да намерят нови решения. Датата на самите избори е ден след лунното затъмнение. Луната символизира народа. Възможно е да има по-силни емоции у хората и по-голяма активност." 

Ще дадат ли затъмненията предимство на някои от кандидатите? На този въпрос Галя Георгиева отговори:

"Всичко зависи как моментното движение на планетите и доколко хармонични са аспектите на планети спрямо личния хороскоп на кандидата. Принципно най-голям шанс ще имат кандидатите, чиито хороскопи са в най-голяма хармония спрямо движението на планетите в този период. Но имайки предвид периода на затъмненията, са възможни неочаквани резултати и обрати."

Чуйте повече в звуковия файл. 

БНР подкасти:

ВИЖТЕ ОЩЕ

Веселина Седларска за изборите: Видяхме филма, моля ви сега да ни пуснете и субтитрите

Много съм разочарован от тези избори , каза пред БНР писателят Христо Карастоянов. Той обясни това с отмяната на машинния вот на първия тур.  Според него въпросът с машините е изместил съществените проблеми на общините .  "Всичката ни такваз. Имаме електронно правителство и се чудим защо машината не работи, вместо да я включим в контакта...

публикувано на 08.11.23 в 09:25

Страхил Делийски: Пътят към нова левица е обединение на стари структури

След изборите в София е ясно, че някаква левица ще трябва да търси мобилизация и електорално представяне , иначе не е добре за цялостната ни политическа система. Трудно е да се каже как това може да се случи. Това каза пред БНР политологът и университетски преподавател Страхил Делийски и коментира: "Пътищата за това не са много - търсене на широка..

публикувано на 07.11.23 в 17:45
Снимката е илюстративна

Силвия Георгиева, НСОРБ: За слушането на гражданите и местните избори в България

В “Нашият ден“ подхващаме темата за градовете и селата, в които ще продължаваме да живеем и след местните избори. Разговаряме със Силвия Георгиева, изпълнителен директор на Националното сдружение на общините в Република България. В предаването тя сподели своите мисли относно местните избори и бъдещето на градовете и селата в България. Георгиева..

публикувано на 07.11.23 в 15:15
Флора Стратиева

Флора Стратиева: Запомнящите се неща в кампанията бяха повече негативни

Запомнящите се неща в тази предизборна кампания бяха повече в негативен план .  Това мнение изказа пред БНР Флора Стратиева, инфлуенсър, автор на БНР подкаста "Тестът на Флора", водещ в БНТ. " Когато нещата бяха толкова фокусирани дали да гледаме на Ваня Григорова колието, или на Васил Терзиев цялата рода, няма как да се запомни нещо , защото..

публикувано на 07.11.23 в 14:53
Татяна Дончева

Татяна Дончева: Борисов час по-скоро трябва да напусне сглобката

" Ключът от падането на тази сглобка е в Бойко Борисов.  Те наистина го държат през посолствата с този прословут списък "Магнитски" и той наистина е сложил на тезгяха за продажба политическата си партия. Смятам, че ГЕРБ ще претърпи огромни щети на парламентарните избори, защото на такъв лидер няма кой да му вярва". Това коментира пред БНР..

публикувано на 07.11.23 в 14:05
Христо Панчугов

Христо Панчугов: Правят се целенасочени опити за подкопаване на доверието в изборите

Ниската избирателна активност на местния вот се дължи както на умората от поредицата парламентарни избори, така и на липсата на вдъхновяващи местни кампании. Това коментира в ефира на Радио Стара Загора политологът Христо Панчугов. По думите му, системният проблем е липсата на местна политика.   Повечето кандидати бяха издигнати в..

публикувано на 07.11.23 в 11:15
Проф. Огнян Герджиков

Проф. Огнян Герджиков: Новото е, че кандидат на лявото беше на косъм да спечели в София

Новото е, че кандидат на лявото пространство беше на косъм да спечели кметските избори в София . Това каза пред БНР проф. Огнян Герджиков, бивш председател на Народното събрание. Според него причините това да се случи е, че от ГЕРБ не са избрали подходящ кандидат, както и че "Ваня Григорова е носителка на ново ляво, което има почва, като че ли у..

публикувано на 06.11.23 в 13:49
Пламен Димитров, председател на Дружеството на психолозите в България.

Културата на негласуването и "нямото мнозинство" – къде да търсим причините?

Можем ли да определим нещо като култура на вота? Наследствен синдром ли е той, резултат от спонтанни решения или нещо друго? Гост в "Нашият ден" е психологът д-р  Пламен Димитров , който анализира поведението и профила на "негласуващите". Калоян Велчев: Управляващите партии се оказват основни опоненти на местно ниво По думите му на този..

публикувано на 06.11.23 в 12:08
Калоян Велчев

Калоян Велчев: Управляващите партии се оказват основни опоненти на местно ниво

След втория тур на местните избори въпросът, който интересува политическата общественост, е как ще се разпределят гласовете и какви са ключовите моменти на кампанията. Политологът Калоян Велчев, който гостува в ефира на предаването "Нашият ден", предостави анализ и наблюдения относно този политическия процес. Политологът подчерта, че сме станали..

публикувано на 06.11.23 в 10:21
Яница Петкова

Яница Петкова, "Галъп": Личи желание за обновяване на местната власт

Според 100% от обработените протоколи ГЕРБ печели изборите в 11 областни града, а коалицията ПП-ДБ – в четири, докато БСП ще има кметове в три града. ГЕРБ печели кметските избори в 11 областни града, ПП-ДБ в четири, а БСП в три Яница Петкова, представител на социологическа агенция "Галъп", коментира резултатите в ефира на "Нашият ден". Тя..

публикувано на 06.11.23 в 10:16