В дупнишкото с. Самораново близо 12% от гласувалите не подкрепят никого

Село Самораново
Снимка: Кирил Фалин, БНР

11,4% или 78 от гласувалите в дупнишкото село Самораново - на километър от общинския център, са отбелязали "не подкрепям никого". Това вероятно е рекорд за страната, коментират местни жители. И е форма на протест. 

Кандидат за кмет беше само досегашният Райко Цветков, който получи подкрепата на останалите 88,60 на сто.

В Самораново, което е почти квартал на Дупница, имат редица причини да са недоволни и да гласуват с "не подкрепям никого". В селото се прави модерен затвор за 400 осъдени, чието изграждане напредва, а не всички от местните жители са доволни от това.

Въпреки обещанието от Правосъдното министерство и МРРБ, че заедно с проекта за затвора ще се подмени изцяло и ВиК мрежата, полагана преди повече от 60 години,  това не се прави. На всичкото отгоре от ХЕИ-Кюстендил са разпоредели да се изследват минимум 150 жители срещу паразити, една доста неприятна процедура. А и немалко души от Самораново са просто "Тома Неверни", не харесват никого, казва новоизбраният стар кмет на селото Райко Цветков.

И по общините  в Кюстендилско с "не подкрепям никого" процентът е висок . В Дупница например е 3,96, в Бобов дол - 3,91 процента

По публикацията работи: Георги Николов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

12 дела в Административния съд в Благоевград срещу решения на ОИК за изборните резултати

Дванадесет са вече делата, образувани в Административния съд в Благоевград, срещу решения на Общинските избирателни комисии, с които се обявяват резултатите от изборите за  кмет и Общински съвет. Рекордьори са Сандански, Петрич и  Благоевград. Четири са  жалбите, с които се оспорват резултатите от изборите за общински съветници в Благоевград. Три от..

публикувано на 07.11.23 в 20:39
Областният управител Ивайло Антонов и кметът на Монтана Златко Живков.

Кметът на Монтана Златко Живков започна седмия си мандат

Две нови партии имат представителите в новоизбрания Общински съвет на Монтана. Кметът Златко Живков встъпи в седмия си мандат и продължава да държи рекорда за най-дълго управляващ кмет на областен център в страната.  Какви са амбициите на управляващите в Монтана В името на едно по-добро бъдеще на Монтана се заклеха 33-мата общински съветници. Те..

публикувано на 07.11.23 в 20:00

Първи заседания на новоизбраните Общински съвети в Алфатар и Кайнарджа

Първи заседания на новоизбраните Общински съвети се проведоха днес в Алфатар и Кайнарджа. Кметовете там – д-р Янка Господинова, на Алфатар и Любен Сивев, на Кайнарджа бяха избрани с убедителен резултат още на първия тур. Жени ще управляват община Алфатар, стана ясно след като Елис Талят от ДПС бе избрана за трети мандат като председател на..

публикувано на 07.11.23 в 19:59
Веселин Стойнев

Веселин Стойнев: Промените в ДПС се случват контролирано

Това е предизвестена оставка на Мустафа Карадайъ. Промените в ДПС се случват сякаш контролирано. Това коментира пред БНР журналистът Веселин Стойнев и добави: "За ДПС можем да си задаваме повече въпроси, отколкото да си обясняваме какво се случва, защото това е една доста енигматична и затворена партия". Мустафа Карадайъ е подал оставка..

публикувано на 07.11.23 в 17:30

Мустафа Карадайъ е подал оставка като председател на ДПС

Мустафа Карадайъ е подал оставка като председател на ДПС, съобщава БГНЕС. Агенцията допълва, че новината е била потвърдена за "24 часа" неофициално от източници от движението.  Не са ясни мотивите за този изненадващ ход на Карадайъ, който обаче бе прогнозиран от негови съпартийци. На рождения му ден почетният председател на ДПС Ахмед Доган му пожела..

публикувано на 07.11.23 в 17:10

Образувани са 216 досъдебни производства за изборни нарушения

Общо 216 досъдебни производства за изборни нарушения са образувани във връзка с проведените местни избори, съобщи министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.  Той добави, че вече има две присъди, както и други дела, по които МВР работи активно.  Това е с около 40% повече в сравнение с местните избори през 2019 г., допълни вътрешният министър.

публикувано на 07.11.23 в 17:10

БСП обжалва избора на общинари в Горна Оряховица

БСП обжалва във Великотърновския административен съд избора на общински съветници в Горна Оряховица. Делото е насрочено за разглеждане на 9 ноември и е по три жалби от общинския лидер на БСП и избран за общински съветник Огнян Стоянов срещу решението на Общинската избирателна комисия в Горна Оряховица за избора на общински съветници и..

публикувано на 07.11.23 в 17:00
Снимката е илюстративна.

Председател на СИК, обвинен в преправянето на изборни резултати, с мярка "подписка"

39-годишният Костадин Костадинов, обвинен в преправянето на изборните резултати за кмет в село Горно Александрово, е освободен от ареста. Районният съд в Сливен постанови за обвиняемия най-леката мярка за неотклонение - "подписка". Досъдебно производство срещу председател на секция в село Горно Александрово Съдят председател на комисия, който..

публикувано на 07.11.23 в 16:55
Лидерът на партия

Костадинов призова Борисов да покаже последователност в думите си

Резултатите на "Възраждане" са незадоволителни, отчете лидерът на партията Костадин Костадинов на първа пресконференция след местния вот.  Партия "Възраждане" е спечелила 201 места за общински съветници в 86 общини, достигнала е до 3 балотажа, но има само един кмет на община в Борован, отчете лидерът Костадин Костадинов: "Резултатите на..

публикувано на 07.11.23 в 16:35

Новият кмет на Кюстендил ще има петима заместници

Петима ще са заместник-кметовете на Кюстендил, при четирима досега.  Това обяви на пресконференция новоизбраният градоначалник инж. Огнян Атанасов от Партия на зелените.  На балотажа в неделя инж. Атанасов победи изкаралия четири поредни мандата Петър Паунов - 68 към 29%.  Екипът, с който ще работи новоизбраният кмет - нещо като политически..

публикувано на 07.11.23 в 16:00