Новоизбраните кметове и съветници в Кюстендилско полагат клетва до седмица 

Снимка: Ани Петрова

До седмица новоизбраните кметове и общински съвети в 9-те общини в Кюстендилско ще положат клетва и ще встъпят в длъжност.

Още в края на миналата седмица процедурата по полагането на клетва и встъпването в длъжност стана в най-малката община - Трекляно, където още на първия тур си избраха  кмет, а в 19-те села се назначават наместници. 

Направен е графикът за първите заседания на новоизбраните общински съвети - до иднияия понеделник, обяви областният управител инж. Александър Пандурски:

"Сряда сутринта Невестино, след обяд - Бобов дол. В четвъртък Дупница и Бобошево, петък сутринта - Кюстендил, следобед - Рила, а в понеделник Сапарева баня и Кочериново. Кметовете встъпват като всички останали, открива се заседанието на Общинския съвет, полагат клетва всички, подписват клетвен лист, това е тяхното встъпване".

В Кюстендил вече се водят предварителни разговори за това кой да бъде предложен за председател на Общинския съвет. 

Предстои и да се разбере и дали досегашният градоначалник Петър Паунов, който изкара 4 поредни мандата, и който беше водач на дясната коалиция от 15 партии, в това число ГЕРБ, ще стане съветник или ще се откаже.

Коалицията има 11 места в 37-членния местен парламент.

По публикацията работи: Мария Йорданова
ВИЖТЕ ОЩЕ

12 дела в Административния съд в Благоевград срещу решения на ОИК за изборните резултати

Дванадесет са вече делата, образувани в Административния съд в Благоевград, срещу решения на Общинските избирателни комисии, с които се обявяват резултатите от изборите за  кмет и Общински съвет. Рекордьори са Сандански, Петрич и  Благоевград. Четири са  жалбите, с които се оспорват резултатите от изборите за общински съветници в Благоевград. Три от..

публикувано на 07.11.23 в 20:39
Областният управител Ивайло Антонов и кметът на Монтана Златко Живков.

Кметът на Монтана Златко Живков започна седмия си мандат

Две нови партии имат представителите в новоизбрания Общински съвет на Монтана. Кметът Златко Живков встъпи в седмия си мандат и продължава да държи рекорда за най-дълго управляващ кмет на областен център в страната.  Какви са амбициите на управляващите в Монтана В името на едно по-добро бъдеще на Монтана се заклеха 33-мата общински съветници. Те..

публикувано на 07.11.23 в 20:00

Първи заседания на новоизбраните Общински съвети в Алфатар и Кайнарджа

Първи заседания на новоизбраните Общински съвети се проведоха днес в Алфатар и Кайнарджа. Кметовете там – д-р Янка Господинова, на Алфатар и Любен Сивев, на Кайнарджа бяха избрани с убедителен резултат още на първия тур. Жени ще управляват община Алфатар, стана ясно след като Елис Талят от ДПС бе избрана за трети мандат като председател на..

публикувано на 07.11.23 в 19:59
Веселин Стойнев

Веселин Стойнев: Промените в ДПС се случват контролирано

Това е предизвестена оставка на Мустафа Карадайъ. Промените в ДПС се случват сякаш контролирано. Това коментира пред БНР журналистът Веселин Стойнев и добав