Изборите 2 в 1 ще създадат проблеми в секционните комисии, казва председателят на РИК-Кюстендил

Снимка: БТА

Изборите „две в едно“ може да създадат проблеми в секционните комисии. Това каза на пресконференция председателят на РИК-Кюстендил Венцеслав Механджийски, който е заемал поста, както и председател на Общинската избирателна комисия, няколко пъти.  

"Ще има случаи, при които избиратели гласуват за Европарламент, но се подписват в списъка за Народно събрание или обратно", отбеляза Механджийски, който е номиниран за тази позиция за пореден път от ГЕРБ.

През последните години секционните избирателни комисии (СИК) работят по-качествено, отбеляза Механджийски.

По публикацията работи: Георги Даскалов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Села без секции: Дали хората от тях ще пътуват, за да гласуват?

Жителите на няколко антоновски села нямат избирателни секции. Причината е малкият брой хора в тези селища. Така и на изборите 2 в 1 на 9 юни те ще трябва да отидат до съседни села, за да упражнят своя вот, обясни секретарят на община Антоново Мехмед Мехмедов:  Той каза, че в Шишковица например има 19 избиратели, но в селото няма подходяща..

публикувано на 04.06.24 в 08:30

По-малко международни наблюдатели на предстоящия вот 2 в 1

Международните наблюдатели този път няма да са толкова много, колкото на предходни избори. Това съобщи в интервю за БНР Десислава Христова, която е с дългогодишен опит в наблюдението на избори. Тя подчерта, че е важно да има страна извън тесния партиен интерес , която да следи равнопоставения достъп на гражданите до изборния процес. "Да..

публикувано на 04.06.24 в 08:15
Архив

3 специализирани секции в Айтос за хората с увреждания

В три специализирани избирателни секции ще могат да гласуват хора с физически и зрителни увреждания в Айтос на 9 юни, информират от общинската администрация.   Те са с номер 14 в заседателната зала на общината, с номер 15 в малката заседателна зала и с номер 16 в общинския център за социални и здравни услуги на улица „Гурко“ 3.  Заявки за..

публикувано на 04.06.24 в 07:45

180 машини за гласуване ще има за местните избори на 23 юни

180 машини за гласуване ще има за местните избори на 23 юни, стана ясно на днешното заседание на Централната избирателна комисия. 172 устройства са предвидени за редовните избори за кмет на Панагюрище, за общински съветници в Хасково и Борован, и за кметове на 7 кметства. Останалите 8 машини са предвидени за частичния вот, който ще определи 16 кметове..

публикувано на 03.06.24 в 21:40
Калин Стоянов

Вътрешният министър: 213 са сигналите за купуване на гласове

213 сигнала за купуване на гласове има постъпили в структурите на МВР,  съобщи в Малко Търново ресорният министър Калин Стоянов. Той уточни, че до момента са образувани 80 досъдебни производства за нарушаване на изборните права на гражданите. " В днешния ден се работи на територията на Областната дирекция на МВР - Велико Търново. Няма нищо ново за..

публикувано на 03.06.24 в 20:02

В Кюстендилско осигуряват транспорт за избиратели от отдалечени от секциите селища

Три автомобила осигурява и на предстоящите на 9 юни избори Общината в Трекляно, чието постоянно население в 19-те села е намаляло до малко над 300 жители, за да возят до секциите избиратели от отдалечените села и махали, казаха от администрацията. Ще се гласува в 9 секции, някои гласоподаватели са отделечени на километри от секцията, а обществен..

публикувано на 03.06.24 в 16:38

Развитие на регионите и туризъм – безплатен диспут по "Радио София"

В "Радио София" на БНР ще се проведе първият безплатен диспут за кампанията за народни представители за изборите 2 в 1, насрочени за тази недела. Темата: "Децентрализация на местно ниво и инвестиции. Развитие на регионите и туризъм" . Водещ е Данаил Конов. На неговите въпроси ще отговарят представители на: КП ГРАЖДАНСКИ БЛОК (ПП..

публикувано на 03.06.24 в 16:00

Близо 600 000 бюлетини за вота 2 в 1 пристигнаха в Благоевград

Близо 600 000 бюлетини за предстоящите избори на 9 юни, както и протоколите за попълване на резултатите от двата вота, пристигнаха под полицейска охрана в Благоевград.  В присъствието на областния управител и председателя на РИК бяха премахнати пломбите на камиона с изборните книжа, които ще се съхраняват до четвъртък в специално помещение и..

публикувано на 03.06.24 в 13:29

Обучението на СИК в област Пазарджик върви по график

В област Пазарджик подготовката на изборите на 9 юни върви по график. В края на миналата седмица стартира и обучението на членовете на секционните комисия (СИК) в 12-те общини. До момента са преминали три общини, за тази вечер (3 юни, понеделник) е насрочено обучението на представителите на секциите в община Пазарджик.  Най-често задаваните..

публикувано на 03.06.24 в 12:57

Проверяват сигнали за изборна търговия във Великотърновско

По 10 сигнала за нарушения на политическите права на гражданите работи Областната дирекция на МВР във Велико Търново. При специализирана полицейска операция днес са съставени предупредителни протоколи на хора, за които има данни, че на предходни избори са се занимавали с изборна търговия. На уязвими участъци в цялата Великотърновска..

публикувано на 03.06.24 в 11:53