Отведоха кандидат-депутат в полицията, отказал проба за наркотици

Снимка: БТА

В София 48-годишен кандидат-депутат е отведен от полицията, след като е отказал да спре на полицейски сигнал.

Инцидентът е станал късно снощи в столицата.

Мъжът е отказал и проба за наркотични вещества, както и е обяснил, че има имунитет като кандидат-депутат.

От МВР уточняват, че мъжът не е известен на полицията.

Случаят е докладван на дежурен прокурор.

Очаква се днес от МВР писмено да уведомят прокуратурата за случилото се.

По публикацията работи: Ерол Емилов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Доставиха 13 машини за пробното гласуване в Бургаско

13 броя специализирани устройства за машинно гласуване с инсталирана демо версия са доставени за област Бургас в Районна избирателна комисия (РИК). Те ще бъдат използвани за разяснителна кампания за изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители на 9 юни 2024 г.  Устройствата са предоставени на..

публикувано на 23.05.24 в 08:40

Демонстрационните машини за вота са предоставени на общините в Габровско

Демонстрационните машини за вота на 9 юни са предоставени на общините в Габровския избирателен район. Устройствата ще са на разположение, по определен график, на всички избиратели, които искат да се ориентират по-добре и пробно да гласуват.  Подготовката за предстоящия вот преминава нормално в Габровския избирателен район и в предвидените..

публикувано на 22.05.24 в 19:29

СДВР с акция "купен вот" в кв. "Христо Ботев" – 26 са арестуваните

Специализирана полицейска операция срещу търговията с вот и срещу нарушаването на политически права на гражданите се провежда в София, съобщиха от СДВР. Засилено полицейско присъствие има в кв. "Христо Ботев". Полицейските действия започнаха рано тази сутрин. Някои улици са блокирани от униформени. Директорът на СДВР Любомир Николов каза..

публикувано на 22.05.24 в 09:16
Калин Стоянов

Между 50 и 100 лева остава цената за купен глас на изборите

Между 50 и 100 лева остава цената за купен глас за предстоящите избори.Това съобщи служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов.  Най-много сигнали до момента са получени за Бургас и Варна. "До момента имаме получени общо 62 сигнала за нарушавне на изборния процес, имаме образувани 26 досъдебни производства като в тази цифра не влиза..

публикувано на 21.05.24 в 17:10
Росица Матева

ЦИК създава организация за бърза обработка на резултатите от секционните протоколи

Централната избирателна комисия създава организация за бърза обработка на резултатите от секционните протоколи в районните избирателни комисии и след това при постъпването им за повторна проверка в Комисията.  За целта фирмата "Информационно обслужване" ще осигури повече оператори за обработката за данните от двойният вот на 9-ти юни...

публикувано на 21.05.24 в 17:02

5 демонстрационни машини са предоставени за разяснителната кампания в област Добрич

Във връзка с разяснителна кампания за предстоящите избори за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители на 9 юни 2024 г. за област Добрич са определени и доставени пет броя специализирани устройства за машинно гласуване с инсталирана демо версия. Това съобщиха от Районна избирателна комисия, като добавиха, че..

публикувано на 21.05.24 в 14:28

12 души са задържани за купуване на гласове в област Варна

12 души са задържани за купуване на гласове при специализирана полицейска операция на Областната дирекция на МВР във Варна на територията на цялата област за купуване на гласове  и срещу битовата престъпност. По предварителни сигнали в различни малки населени места в различни общини в региона - Провадия, Бяла и др.,  са задържани лица, които..

публикувано на 21.05.24 в 12:07

На вота 2 в 1: За първи път бюлетините ще се пускат в 4 кутии

Централната избирателна комисия прие методическите указания за работата на секционните избирателни комисии в страната за изборите 2 в 1 на 9 юни. Те са различни за секциите, в които ще се гласува само с хартиени бюлетини и за тези, в които ще има и устройства. Заместник-председателят на ЦИК Емил Войнов уточни пред колегите си в комисията как..

публикувано на 21.05.24 в 10:37

Акция срещу купуването на гласове в София

Трима души са задържани в София при полицейска операция срещу купуването на гласове. Акцията е проведена в три столични квартала.  Проверявани са търговски обекти в кварталите "Христо Ботев", "Модерно предградие" и "Филиповци".  Повече информация се очаква, след като приключат действията на разследващите.

публикувано на 20.05.24 в 15:56
Щаб за изборите сформираха в Монтана

В Монтана няма сигнали за купуване на гласове, сформиран е областен щаб

В област Монтана няма постъпили сигнали за купуване на гласове за изборите на 9 юни. Към момента обстановката е спокойна, потвърдиха и от прокуратурата.  Организацията за вота обсъдиха на среща при областния управител представители на полицията, ДАНС, прокуратурата и Районната избирателна комисия.  Сформиран е областен щаб.  Поръчани са по..

публикувано на 20.05.24 в 14:10