ГЕРБ: ПП взривява възможностите за редовно правителство

Снимка: БГНЕС

От партия ГЕРБ заявяват с пост във "Фейсбук", че кампанията на "Продължаваме промяната" взривява всички възможности за редовно правителство и политическа стабилност. Заявлението на ГЕРБ е в отговор на условието на "Продължаваме промяната", че ще водят разговори за бъдещо управление с ГЕРБ, ако преди парламентарните избори бъдат приети трите антикорупционни закона, необходими, за да се получи вторият транш от средства по Плана за възстановяване и устойчивост.

"Многократно сме изразявали аргументите си против прибързаното законодателство, предлагано от "Продължаваме промяната",  посочват от ГЕРБ. Според тях последен пример за това са промените в Конституцията, които са създали повече проблеми, отколкото решения.


"Отказваме подобен тип диалог, ГЕРБ ще работи “за”, а не “против”, се казва още в позицията на партията.

По публикацията работи: Георги Даскалов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна

Във Варна изгоря офис на партия, участваща във вота на 27 октомври

Във Варна изгоря офис на една политическите партии, участващи в предстоящия вот на 27 октомври. От пожарната съобщиха, че при случилото се няма пострадали, както и че сградата, в която се е намирало помещението - е опушена. Офисът е изгорял напълно, след като към 4 часа тази сутрин в него е било хвърлено запалително устройство - най-вероятно..

публикувано на 19.10.24 в 10:09

Доставени са ролките за машинния вот в 10 МИР - Кюстендил

Доставени са ролките за машинното гласуване в 10 многомандатен избирателен район - Кюстендил, съобщи областният управител инж. Александър Пандурски. Това стана в присъствието на председателя на РИК  Венцеслав Механджийски, началника на Охранителна полиция при ОДМВР-комисар Васил Паргов и полицейска охрана. Предстои ролките да бъдат..

публикувано на 19.10.24 в 09:55

В община Сърница все още не са назначени членовете на СИК-овете

В община Сърница все още не са назначени членовете на секционните избирателни секции, тъй като една от партиите е пропуснала консултациите при определяне на състава на СИК-овете. След неявяването й, останалите са си разпределили нейните квоти помежду си, а заради жалба от ощетената партия - казусът се решава в съда, обясни секретарят на..

публикувано на 19.10.24 в 09:47

Двойно повече IT специалисти проверяват машините за предстоящия вот

Двойно повече специалисти по информационни технологии проверяват машините за предстоящия вот.  Това пише служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов в писмо до Обществения съвет към Централната избирателна комисия.  Министърът, определен да координира действията на изпълнителната власт по подготовката на вота, информира още, че ЦИК е..

публикувано на 18.10.24 в 16:09

Двойно повече IT специалисти проверяват машините за предстоящия вот

Двойно повече специалисти по информационни технологии проверяват машините за предстоящия вот. Това пише служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов в писмо до Обществения съвет към Централната избирателна комисия. Министърът, определен да координира действията на изпълнителната власт по подготовката на вота, информира още, че..

публикувано на 18.10.24 в 16:01

36 задържани в страната по подозрение, че са купували гласове

36 души са задържани до момента в страната по подозрение, че са купували гласове. Това съобщи служебният вътрешен министър Атанас Илков.  259 са сигналите за изборни нарушения, подадени в МВР към момента. Това обясни вътрешният министър Атанас Илков.  Досъдебните производства, които са образувани са 70.  Протоколите, които МВР е съставило, са 898, а..

публикувано на 18.10.24 в 15:56

Диспут по "Христо Ботев": Медиите между обществения интерес и политическия натиск

Програма "Христо Ботев" на Българското национално радио организира втория си безплатен диспут на тема: "Медиите между обществения интерес и политическия натиск". На въпросите на водещата Николета Атанасова отговарят представители на: ПП НАРОДНА ПАРТИЯ ИСТИНАТА И САМО ИСТИНАТА - Венцислав Ангелов - водач на листите - 19 МИР Русе и 25 МИР..

публикувано на 18.10.24 в 15:10

Няма задържани при акцията срещу купения вот в Старозагорско

В Старозагорска област се провежда специализирана полицейска акция срещу търговията с гласове и битовата престъпност. Това е втора такава операция за последната седмица. Този път във фокуса на действията на органите на реда, съвместно с други институции, са населените места в община Гълъбово. Проверяват се частни имоти и търговски обекти в..

публикувано на 18.10.24 в 12:59

1000 бюлетини са доставени за кметския вот в село Габровница

Доставиха 1000 бюлетини за изборите за кмет на монтанското село Габровница. Извънредният нов вот е в неделя. Новият избор в Габровница се наложи, след като загубилия кандидат на 29 октомври миналата година обжалва резултатите и спечели делото. Във Велико Търново бяха доставени 200 000 бюлетини Вече са доставени 1000 бюлетини. В две..

публикувано на 18.10.24 в 12:58

Акция срещу изборната търговия се провежда в Разградско

Специализирана полицейска операция срещу търговията с вот се провежда днес в област Разград. Това съобщават от полицията. Проверяват се имоти, моторни превозни средства, места, за които има съмнения за евентуална дейност в нарушение на изборното законодателство. Обект на проверките са също търговски обекти, заложни къщи, автоморги и други места, за..

публикувано на 18.10.24 в 11:05