20 души са задържани при полицейска акция срещу купувачите на гласове в Хасковска област

Снимката е илюстративна, архив.
Снимка: БНР

20 души са задържани при акцията срещу купувачите на гласове в Хасковска област, съобщават от полицията.

Арестуваните са от Хасково и Любимец, като са намерени десетки списъци с имена и суми срещу тях, множество мобилни телефони, 15 670 лева и пистолет.

Проверени са десетки заложни къщи, игрални зали и офиси за бързи кредити, търговски обекти, адреси и рискови места, както и 71 криминално проявени.

Издадени са 7 предупредителни протокола и са образувани 5 досъдебни производства.

Заведени са 6 преписки за купуване на гласове. 
По публикацията работи: Мария Йорданова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
В тази къща в Български извор бяха открити наркотици

Петима задържани при спецакция на полицията на територията на област Ловеч

Петима души са задържани до момента при операция срещу купуването на гласове и битовата престъпност в Ловешка област. Тя ще продължи до края на изборния ден следващата неделя.  В специализираната полицейска операция участват и сили на Жандармерията и други контролни институции. Едно от населените места, където се провежда полицейската операция и са..

публикувано на 16.10.24 в 17:13

Диспут по "Хоризонт": 51-ото НС – тест за политическа зрялост и битка за гражданско доверие

Програма "Хоризонт" на Българското национално радио организира поредния безплатен диспут в рамките на предизборната кампания за предсрочните избори. Темата: "51-ият парламент – тест за политическа зрялост и битка за гражданско доверие", с водещ Илия Вълков Участват представители на: ПП ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ - Емил Трънкаров - 5-ти в..

публикувано на 16.10.24 в 14:05

Във Варна задържаха 30 души при спецакция срещу купения вот и битовата престъпност

Задържаха 30 души при спецакция срещу купения вот и битовата престъпност, която се проведе на територията на област Варна съобщават от МВР-Варна. Операцията започна през нощта на вторник срещу сряда. В нея се включиха „Охранителна полиция“, „Икономическа полиция“ и „Криминална полиция“, поясни Драгостин Тодоров, началник сектор в отдел сектор в отдел..

публикувано на 16.10.24 в 13:50

Е-печат от "Информационно обслужване" върху сканираните протоколи на СИК

На предстоящите парламентарни избори сканираните протоколи на секционните избирателни комисии, които се публикуват на сайта на ЦИК, ще бъдат подпечатвани с електронни печати от фирмата "Информационно обслужване". Каква е целта на тази мярка и какви други новости бяха обявени обобщава репортерът Цветелина Стоянова: Мярката с електронното..

публикувано на 16.10.24 в 13:18

20 арестувани при акция срещу купуването на гласове в Благоевградско

20 са задържаните в област Благоевград при полицейска акция срещу криминалната престъпност и купуването на гласове. Специализираната акция е стартирала рано сутринта, като в нея освен "Охранителна" и "Пътна" полиция, има представители на "Жандармерията", Националната агенция по приходите, Регионалната дирекция по горите, Агенция "Митници" и..

публикувано на 16.10.24 в 13:04

Спецакция срещу купения вот и в Ловешко

Специализирана полицейска операция се провежда и на територията на цялата Ловешка област. Тя е насочена срещу престъпления против политическите права на гражданите и за противодействие на битовата престъпност в малките населени места. В акцията, освен полицейски служители, участват части на "Жандармерията", служители на Инспекцията по..

публикувано на 16.10.24 в 11:02

Акция срещу купуването на гласове във Варна

Полицията във Варна провежда акция срещу конвенционалната престъпност и купуването на гласове. Има задържани, научи Радио Варна.  Акцията започна в ранните часове на днешния ден във Варненска област. Очаквайте подробности! 15 задържани при акцията срещу купуването на гласове във Варна и областта Снимки: Румен Сарандев

публикувано на 16.10.24 в 08:01

Петима са арестувани при спецакцията срещу купуването на гласове в Хасковско

Петима са задържаните при полицейската акция срещу купуването на гласове в Хасковска област, започнала тази сутрин в 6:30 часа. В хасковския квартал "Орфей" в частен дом са открити списъци с имена и лични карти, наркотици и цигари без бандерол. Досега в региона са издадени 21 протокола срещу хора, които биха могли да извършват купуване и..

публикувано на 16.10.24 в 08:00

Спецакция срещу купения вот в Любимец

Специализирана полицейска операция срещу купуването на гласове се провежда на територията на община Любимец.  Проверяват се частни адреси, търговски обекти, заложни къщи и места, за които има данни, че евентуално може да се извършва търговия с гласове.  По време на операцията ще се търсят и наркотици. Над 20 души са задържани при операциите на МВР..

публикувано на 16.10.24 в 07:56

"Информационно обслужване" показва софтуера за обработка на данните от вота

Държавната фирма "Информационно обслужване" ще демонстрира днес софтуерните системи за компютърна обработка на данните от гласуването в парламентарните избори на 27 октомври. На публичното събитие могат да присъстват по един упълномощен представител на регистрираните за участие партии, коалиции и инициативни комитети, и представители на..

публикувано на 16.10.24 в 07:55