Полицията работи по 2 сигнала за търговия с вот в Пловдив

По два случая за покупко-продажба на гласове работи пловдивската полиция в малцинствените квартали – съобщи заместник-директорът на полицията в града комисар Николай Кирков.

Засега няма задържани за нарушаване на изборните права на гражданите. Проверени са 180 големи фирми в региона профилактично срещу корпоративен вот, но такива случаи не са засечени, изтъкна Кирков.

От началото на предизборната кампания в Пловдивска област са задържани 150 души, но за други престъпления от общ характер.

Днес полицията активно действаше в района на Шекер махала в града, като полицейските ръководители добавиха, че ще има активни мероприятия и в другите ромски квартали в града.

По публикацията работи: Марин Данев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Двойно повече IT специалисти проверяват машините за предстоящия вот

Двойно повече специалисти по информационни технологии проверяват машините за предстоящия вот.  Това пише служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов в писмо до Обществения съвет към Централната избирателна комисия.  Министърът, определен да координира действията на изпълнителната власт по подготовката на вота, информира още, че ЦИК е..

публикувано на 18.10.24 в 16:09

Двойно повече IT специалисти проверяват машините за предстоящия вот

Двойно повече специалисти по информационни технологии проверяват машините за предстоящия вот. Това пише служебният министър на иновациите и растежа Росен Карадимов в писмо до Обществения съвет към Централната избирателна комисия. Министърът, определен да координира действията на изпълнителната власт по подготовката на вота, информира още, че..

публикувано на 18.10.24 в 16:01

36 задържани в страната по подозрение, че са купували гласове

36 души са задържани до момента в страната по подозрение, че са купували гласове. Това съобщи служебният вътрешен министър Атанас Илков.  259 са сигналите за изборни нарушения, подадени в МВР към момента. Това обясни вътрешният министър Атанас Илков.  Досъдебните производства, които са образувани са 70.  Протоколите, които МВР е съставило, са 898, а..

публикувано на 18.10.24 в 15:56

Диспут по "Христо Ботев": Медиите между обществения интерес и политическия натиск

Програма "Христо Ботев" на Българското национално радио организира втория си безплатен диспут на тема: "Медиите между обществения интерес и политическия натиск". На въпросите на водещата Николета Атанасова отговарят представители на: ПП НАРОДНА ПАРТИЯ ИСТИНАТА И САМО ИСТИНАТА - Венцислав Ангелов - водач на листите - 19 МИР Русе и 25 МИР..

публикувано на 18.10.24 в 15:10

Няма задържани при акцията срещу купения вот в Старозагорско

В Старозагорска област се провежда специализирана полицейска акция срещу търговията с гласове и битовата престъпност. Това е втора такава операция за последната седмица. Този път във фокуса на действията на органите на реда, съвместно с други институции, са населените места в община Гълъбово. Проверяват се частни имоти и търговски обекти в..

публикувано на 18.10.24 в 12:59

1000 бюлетини са доставени за кметския вот в село Габровница

Доставиха 1000 бюлетини за изборите за кмет на монтанското село Габровница. Извънредният нов вот е в неделя. Новият избор в Габровница се наложи, след като загубилия кандидат на 29 октомври миналата година обжалва резултатите и спечели делото. Във Велико Търново бяха доставени 200 000 бюлетини Вече са доставени 1000 бюлетини. В две..

публикувано на 18.10.24 в 12:58

Акция срещу изборната търговия се провежда в Разградско

Специализирана полицейска операция срещу търговията с вот се провежда днес в област Разград. Това съобщават от полицията. Проверяват се имоти, моторни превозни средства, места, за които има съмнения за евентуална дейност в нарушение на изборното законодателство. Обект на проверките са също търговски обекти, заложни къщи, автоморги и други места, за..

публикувано на 18.10.24 в 11:05

129 000 бюлетини за предсрочния вот в Разград

Хартиените бюлетини за предстоящите избори за народни представители пристигнаха в Областната администрация в Разград. Общият брой бюлетини за седемте общини в областта е 129 000, а броят на гласоподавателите по предварителните списъци е 134 149.  Получените бюлетини ще бъдат съхранявани в строго охранявано помещение в Областната администрация до..

публикувано на 18.10.24 в 10:50

Четири подвижни секции за изборите в Монтана

148 жители на община Монтана са изявили желание да гласуват с подвижна урна на изборите за народни представители на 27 октомври. Назначени са четири подвижни секции. Всяка от подвижните избирателни комисии ще се състои от по шестима членове. Подалите 148 души заявления нямат възможност да отидат сами до урните, уточни  Красимир Иванов , директор на..

публикувано на 18.10.24 в 10:30

Шест машини за пробно гласуване във Враца

До края на следващата седмица всеки, който иска да упражни гласуването с машина, може да го направи във фоайето на областната администрация във Враца , това съобщиха от администрацията на губернатора Николай Николов. Там има и поставени инструкциии.  Общо 6 са пробните машини в област Враца, като общините могат да направят заявки до РИК и да..

публикувано на 18.10.24 в 09:55