Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проф. Антоанета Христова: Отново ни очаква нестабилно правителство

проф. Антоанета Христова
Снимка: Ани Петрова

Нестабилно правителство и след изборите в неделя, прогнозира в ефира на Радио Стара Загора политическият анализатор проф. Антоанета Христова. По думите й се очаква и ниска избирателна активност заради недоверието на избирателя в политиците и тяхната възможност за разрешаване на проблеми. Според нея излизането от „капана“ е масово излизане на българския избирател и гласуване анти политическите партии, които разчитат на корпоративен вот. В противен случай нещо ще се случи в следващата година, тъй като тенденцията е за още по-голямо задълбочаване на политическата криза, в която се намираме и дестабилизацията.

Проф. Антоанета Христова коментира още, че  формирането на правителство зависи до голяма степен от избора на главен прокурор, тъй като политическите лидери, които досега са се облажвали от властта се страхуват от последствия. Затова за тях е много важно кой ще бъде начело на регулативните органи.

"Ако Сарафов остане на власт като главен прокурор, има голяма вероятност да се състави правителство, но ако станат неразбории, или се премине към избора на друго лице, въобще не допускам създаването на каквото и да е правителство, а продължаване натиска за дестабилизация на държавата". 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна