Бургас

Област Бургас включва 13 общини – Бургас, Айтос, Камено, Карнобат, Малко Търново, Несебър, Поморие, Приморско, Руен, Созопол, Средец, Сунгурларе и Царево.

Към 15 септември 2019 г. в областта са регистрирани 461 011 жители по постоянен адрес и 438 455 по настоящ адрес.

Кандидатите за кметове на общините в областта можете да видите ТУК

Публикации

Николай Димитров е избран за кмет на Несебър, но не може да се закълне, защото е в ареста.

Областният управител на Бургас пренасочи към ОИК въпросите за кмета на Несебър

След като ЦИК отказа да се произнесе по сложния казус в Несебър , при който новоизбрания кмет Николай Димитров е в ареста за купуване на гласове, областният управител на Бургас Вълчо Чолаков пренасочи въпросите си към Общинската избирателна комисия в..

публикувано на 06.11.19 в 14:14

Кандидатът на БСП Тихомир Янакиев с убедителна победа в Созопол

С убедителна победа новият кмет на община Созопол е кандидатът на БСП Тихомир Янакиев. След 12 години на власт ГЕРБ губят изборите в повечето селища на общината, включително и в град Черноморец. Бившият кмет на ГЕРБ, който управлява..

публикувано на 04.11.19 в 07:56

60% избирателна активност в Созопол, Приморско и Сунгурларе към 17 ч.

В Бургаска област балотажи се провеждат в пет общини. Осем са жалбите за нарушения постъпили в общинските избирателни комисии на три от общините- Карнобат, Созопол и Сунгурларе. Повечето от тях са за неправомерна агитация. Към 17 часа най-висока..

публикувано на 03.11.19 в 18:34

Избраният кмет на Несебър е в ареста и не може да встъпи в длъжност

Безпрецедентна ситуация се създаде след изборите в една от най-богатите черноморски общини – Несебър. Избраният за четвърти мандат кмет Николай Димитров е задържан в ареста за купуване на гласове и не може да положи клетва и да встъпи в длъжност. С..

публикувано на 01.11.19 в 14:49

Да спечелиш кметския пост от килията

В Несебър безпрецедентна победа от следствения арест постигна Николай Димитров, който ще бъде четвърти мандат кмет на морската община. Съдбата му, обаче, остава в ръцете на Специализирания съд, защото прокуратурата може да поиска..

публикувано на 28.10.19 в 18:08