Социологически проучвания за местните избори

В тази секция от подсайта на БНР за изборите за общински съветници и за кметове на 27 октомври 2019 г. се публикуват социологически проучвания за местния вот.


Публикации

"Тренд": Над половината българи твърдо са решили за кого да гласуват

С приближаването на местните избори желанието за участие във вота се увеличава. Над половината от тези, които имат намерение да гласуват, вече твърдо са избрали за кого ще дадат своя вот, сочи изследване на социологическа агенция "Тренд", цитирано от..

публикувано на 23.10.19 в 16:08

"Алфа рисърч": Около 2% преднина за Фандъкова в София

Оспорвана надпревара за кметския пост в София с лек аванс за сегашния кмет Йорданка Фандъкова (36,3 на сто сред твърдо решилите да гласуват ) пред Мая Манолова (34,6 процента сред твърдо решилите да гласуват), показват данни от изследване на "Алфа..

публикувано на 09.10.19 в 16:03

Над 50% от пловдивчани ще гласуват, сочи проучване

Повече от половината жители на Пловдив ще гласуват на предстоящите местни избори на 27 октомври, показват резултатите от експресно социологическо проучване, цитирано от БГНЕС. 14% от анкетираните в града под тепетата заявяват позиция, че няма..

публикувано на 02.10.19 в 10:21

Геновева Петрова, „Алфа Рисърч“: Критиките към властта не са консолидирани в опозиционна формация

Управляващите влизат в новия политически сезон с 15% одобрение за кабинета и 27% лично одобрение за премиера Бойко Борисов. Критичните оценки към качеството и стила на управление нарастват, а президентът Румен Радев продължава да има най-висок..

публикувано на 19.09.19 в 09:08