Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Над 50% от пловдивчани ще гласуват, сочи проучване

Повече от половината жители на Пловдив ще гласуват на предстоящите местни избори на 27 октомври, показват резултатите от експресно социологическо проучване, цитирано от БГНЕС.

14% от анкетираните в града под тепетата заявяват позиция, че няма да гласуват, десет на сто са на мнение, че „по-вероятно е да не гласуват”, а 17% са отбелязали, че „по-вероятно ще гласуват”.

Социологическото проучване сочи, че най-голяма подкрепа за кмет на Пловдив получава Здравко Димитров от ГЕРБ – 21%.

На второ място с 19% е Славчо Атанасов от ВМРО.

В тройката е и независимият кандидат Дани Каназирева, издигната от „Съюз за Пловдив” с 8%.

Около 2% подкрепа получават Николай Радев от БСП, кандидатът на „Демократична България” Атанас Костов и Любомира Ганчева от АБВ.

Управляващата партия ГЕРБ е на път да спечели и най-много общински съветници в Пловдив, тъй като според допитването 22% от анкетираните я подкрепят. За общински съветници от ВМРО и БСП биха гласували 11% от пловдивчани.

Проучването е направено от „Маркет ЛИНКС” по поръчка на bTV. Проведено е сред 542 лица над 18 г. в периода 21-24 септември по метода на прякото-лично интервю в Пловдив.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Повторно броене на бюлетините от местния вот в още 108 секции в Плевен

Административният съд в Плевен назначи повторно броене на бюлетините в още 108 секции. Това стана по искане на местната коалиция "Ние, гражданите".  До момента за втори път допълнително са били проверени резултатите в 60 секции. Какво показва броенето до момента поясни Николай Маринов: "Наши бюлетини прибавени към друга партия. Не ни..

публикувано на 19.11.19 в 20:14
Мая Манолова

Мая Манолова внася жалба за касиране на изборите

Жалбата на Мая Манолова срещу изборните резултати в столицата ще бъде внесена днес в Общинската избирателна комисия, съобщиха от инициативния комитет, издигнал кандидатурата й. В жалбата са посочени доказателства за груби нарушения на изборните правила на местните избори за кмет в София. Мая Манолова ще направи изявление пред..

обновено на 11.11.19 в 09:16

Глобиха 1000 лева член на секционна комисия, заснел вота си с мобилен телефон

Общинската избирателна комисия в Дупница наложи глоба от 1000 лева на член на секционна комисия при балотажа миналата неделя, заснела вота си с мобилен телефон. Сигналът подали застъпници на една от партиите. Председателят на общинската избирателна комисия Мария Чомакова поясни: "Тя е член на СИК, която е заснела вота ви...

публикувано на 10.11.19 в 16:18

БСП иска касиране и на изборите за кмет в Горна Оряховица

В Горна Оряховица БСП внесе жалба, с която настоява за касиране и на изборите за кмет на общината. Местната коалиция „БСП за България, АБВ, Движение 21” обжалва в съда и изборите за общински съветници. Жалбата е депозирана в Общинската избирателна комисия, която трябва да я придвижи в тридневен срок до Административния съд във Велико..

публикувано на 10.11.19 в 15:57
Десислава Тодорова положи днес клетва като кмет на Борован за 3-ти мандат.

Протест в Борован срещу новоизбрания кмет

Със скандирания „Оставка“ десетки жители на община Борован протестираха пред сградата на местната управа в селото, където новоизбраният кмет Десислава Тодорова положи клетва. С десет гласа тя спечели  балотажа срещу Иван Костовски от ГЕРБ. Тодорова беше издигната от местна коалиция на седем партии. Това е третият ѝ мандат начело на община Бор о..

публикувано на 08.11.19 в 19:36