Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

ОИК Ловеч прие за основателни три жалби за предизборна агитация в нарушение на ИК

Сградата на Община Ловеч
Снимка: БТА

Общинската избирателна комисия в Ловеч е разгледала и приела за основателни три жалби относно нарушения на Изборния кодекс при агитационни билбордове на кандидати за кметове на Ловеч.

Две от жалбите са за нарушения с билбордове на един от кандидатите за кмет на община Ловеч, поясни председателят на Общинската избирателна комисия Валентина Недялкова:

„На поставения агитационен материал, представляващ билборд, не е посочено кой е издателят, както и липсва информацията, че „Купуването и продаването на гласове е престъпление“.

На третия билборд, който е на друг от кандидатите за кмет, информацията, че „Купуването и продаването на гласове е престъпление“ е с размери по-малки от предвиденото в Изборния кодекс.

Засегнатите кандидати и партиите, които представляват, могат да обжалват решението на ОИК за отстраняване на нередностите с тези агитационни билбордове. Ако не бъдат изпълнени решенията на комисията, тя ще възложи на Общината да ги премахне.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Повторно броене на бюлетините от местния вот в още 108 секции в Плевен

Административният съд в Плевен назначи повторно броене на бюлетините в още 108 секции. Това стана по искане на местната коалиция "Ние, гражданите".  До момента за втори път допълнително са били проверени резултатите в 60 секции. Какво показва броенето до момента поясни Николай Маринов: "Наши бюлетини прибавени към друга партия. Не ни..

публикувано на 19.11.19 в 20:14
Мая Манолова

Мая Манолова внася жалба за касиране на изборите

Жалбата на Мая Манолова срещу изборните резултати в столицата ще бъде внесена днес в Общинската избирателна комисия, съобщиха от инициативния комитет, издигнал кандидатурата й. В жалбата са посочени доказателства за груби нарушения на изборните правила на местните избори за кмет в София. Мая Манолова ще направи изявление пред..

обновено на 11.11.19 в 09:16

Глобиха 1000 лева член на секционна комисия, заснел вота си с мобилен телефон

Общинската избирателна комисия в Дупница наложи глоба от 1000 лева на член на секционна комисия при балотажа миналата неделя, заснела вота си с мобилен телефон. Сигналът подали застъпници на една от партиите. Председателят на общинската избирателна комисия Мария Чомакова поясни: "Тя е член на СИК, която е заснела вота ви...

публикувано на 10.11.19 в 16:18

БСП иска касиране и на изборите за кмет в Горна Оряховица

В Горна Оряховица БСП внесе жалба, с която настоява за касиране и на изборите за кмет на общината. Местната коалиция „БСП за България, АБВ, Движение 21” обжалва в съда и изборите за общински съветници. Жалбата е депозирана в Общинската избирателна комисия, която трябва да я придвижи в тридневен срок до Административния съд във Велико..

публикувано на 10.11.19 в 15:57
Десислава Тодорова положи днес клетва като кмет на Борован за 3-ти мандат.

Протест в Борован срещу новоизбрания кмет

Със скандирания „Оставка“ десетки жители на община Борован протестираха пред сградата на местната управа в селото, където новоизбраният кмет Десислава Тодорова положи клетва. С десет гласа тя спечели  балотажа срещу Иван Костовски от ГЕРБ. Тодорова беше издигната от местна коалиция на седем партии. Това е третият ѝ мандат начело на община Бор о..

публикувано на 08.11.19 в 19:36