Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

37% активност в Шуменско към 17.30 часа

| обновено на 27.10.19 в 19:25
Снимка: Салим Салих

Спокойно преминава изборният ден в община Шумен. Избирателната активност към 17.30 часа е 37,11%.  

В ОИК са подадени общо за целия ден една жалба и 3 сигнала, съобщи говорителят й Делян Нанев. Два от сигналите са за нарушаване на тайната на вота, а третият - за показване на начина на гласуване. Член на СИК е отворил бюлетината, като той казва, че е било неволно. В момента тече проверка. 

Най-висока избирателна активност от областта е в община Никола Козлево. До урните там са отишли 63,85% от гласоподавателите.

Висока активност отчитат и в община Върбица - 55,21%, и в община Хитрино - 54,48%. Право на глас в село Хитрино имат 750 души, най-възрастният гласоподавател е на 97 години.

В община Силистра към 18 часа активността е 40,72%. Там също няма съществени жалби и сигнали. 

В Разградска област към 17.30 часа са гласували 51,48% от избирателите. Най-активни са хората в община Самуил, където избирателната активност е 61,97%. 


ВИЖТЕ ОЩЕ

Повторно броене на бюлетините от местния вот в още 108 секции в Плевен

Административният съд в Плевен назначи повторно броене на бюлетините в още 108 секции. Това стана по искане на местната коалиция "Ние, гражданите".  До момента за втори път допълнително са били проверени резултатите в 60 секции. Какво показва броенето до момента поясни Николай Маринов: "Наши бюлетини прибавени към друга партия. Не ни..

публикувано на 19.11.19 в 20:14
Мая Манолова

Мая Манолова внася жалба за касиране на изборите

Жалбата на Мая Манолова срещу изборните резултати в столицата ще бъде внесена днес в Общинската избирателна комисия, съобщиха от инициативния комитет, издигнал кандидатурата й. В жалбата са посочени доказателства за груби нарушения на изборните правила на местните избори за кмет в София. Мая Манолова ще направи изявление пред..

обновено на 11.11.19 в 09:16

Глобиха 1000 лева член на секционна комисия, заснел вота си с мобилен телефон

Общинската избирателна комисия в Дупница наложи глоба от 1000 лева на член на секционна комисия при балотажа миналата неделя, заснела вота си с мобилен телефон. Сигналът подали застъпници на една от партиите. Председателят на общинската избирателна комисия Мария Чомакова поясни: "Тя е член на СИК, която е заснела вота ви...

публикувано на 10.11.19 в 16:18

БСП иска касиране и на изборите за кмет в Горна Оряховица

В Горна Оряховица БСП внесе жалба, с която настоява за касиране и на изборите за кмет на общината. Местната коалиция „БСП за България, АБВ, Движение 21” обжалва в съда и изборите за общински съветници. Жалбата е депозирана в Общинската избирателна комисия, която трябва да я придвижи в тридневен срок до Административния съд във Велико..

публикувано на 10.11.19 в 15:57
Десислава Тодорова положи днес клетва като кмет на Борован за 3-ти мандат.

Протест в Борован срещу новоизбрания кмет

Със скандирания „Оставка“ десетки жители на община Борован протестираха пред сградата на местната управа в селото, където новоизбраният кмет Десислава Тодорова положи клетва. С десет гласа тя спечели  балотажа срещу Иван Костовски от ГЕРБ. Тодорова беше издигната от местна коалиция на седем партии. Това е третият ѝ мандат начело на община Бор о..

публикувано на 08.11.19 в 19:36