Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Балотажът в Русе е между кандидатите на БСП и ГЕРБ

Кандидатът на БСП в Русе Пенчо Милков запазва лидерската си позиция с над 35% подкрепа при обработени 60% от избирателните протоколи. Така балотажът в неделя ще е между Милков и кандидата на ГЕРБ Диана Иванова.

След 8-годишно управление ГЕРБ засега губи кметския стол в Русе, но ще има превес в Общинския съвет. Това сочат резултатите от протоколите, обработени до 13 ч. От партията имат желание да проведат разговори с десните политически сили в града като очакват подкрепа от тях на балотажа в неделя. 

Второто място бе коментирано от общинския координатор Росен Даскалов:

„За мен това е един невероятен успех. Смятам, че свършихме много работа за последните два месеца, без да имаме такава възможност пряко да участваме във властта и в общината“.

Кандидатът за кмет Диана Иванова допълни:

„Успех е, от гледна точка на стартовата позиция, от която тръгнахме и от гледна точка на това, че аз не съм политик, а съм гражданин и тръгвам от стартова позиция на гражданин. Това е нашата отправна точка. На тази база смятаме резултатите за успех“.

Кандидатите на партия ГЕРБ печелят на първи тур в Бяла, Борово, Иваново, Ценово и Сливо поле. В Две могили и Ветово ще има балотаж.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Повторно броене на бюлетините от местния вот в още 108 секции в Плевен

Административният съд в Плевен назначи повторно броене на бюлетините в още 108 секции. Това стана по искане на местната коалиция "Ние, гражданите".  До момента за втори път допълнително са били проверени резултатите в 60 секции. Какво показва броенето до момента поясни Николай Маринов: "Наши бюлетини прибавени към друга партия. Не ни..

публикувано на 19.11.19 в 20:14
Мая Манолова

Мая Манолова внася жалба за касиране на изборите

Жалбата на Мая Манолова срещу изборните резултати в столицата ще бъде внесена днес в Общинската избирателна комисия, съобщиха от инициативния комитет, издигнал кандидатурата й. В жалбата са посочени доказателства за груби нарушения на изборните правила на местните избори за кмет в София. Мая Манолова ще направи изявление пред..

обновено на 11.11.19 в 09:16

Глобиха 1000 лева член на секционна комисия, заснел вота си с мобилен телефон

Общинската избирателна комисия в Дупница наложи глоба от 1000 лева на член на секционна комисия при балотажа миналата неделя, заснела вота си с мобилен телефон. Сигналът подали застъпници на една от партиите. Председателят на общинската избирателна комисия Мария Чомакова поясни: "Тя е член на СИК, която е заснела вота ви...

публикувано на 10.11.19 в 16:18

БСП иска касиране и на изборите за кмет в Горна Оряховица

В Горна Оряховица БСП внесе жалба, с която настоява за касиране и на изборите за кмет на общината. Местната коалиция „БСП за България, АБВ, Движение 21” обжалва в съда и изборите за общински съветници. Жалбата е депозирана в Общинската избирателна комисия, която трябва да я придвижи в тридневен срок до Административния съд във Велико..

публикувано на 10.11.19 в 15:57
Десислава Тодорова положи днес клетва като кмет на Борован за 3-ти мандат.

Протест в Борован срещу новоизбрания кмет

Със скандирания „Оставка“ десетки жители на община Борован протестираха пред сградата на местната управа в селото, където новоизбраният кмет Десислава Тодорова положи клетва. С десет гласа тя спечели  балотажа срещу Иван Костовски от ГЕРБ. Тодорова беше издигната от местна коалиция на седем партии. Това е третият ѝ мандат начело на община Бор о..

публикувано на 08.11.19 в 19:36