Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

30% избирателна активност в Русе към 17,30 часа

| обновено на 03.11.19 в 19:45
На балотаж за кмет на Русе са кандидатът на БСП Пенчо Милков (вляво) и Диана Иванова – ГЕРБ.

В Русе избирателната активност леко се повиши в следобедните часове и в 17.30 часа тя достигна 30%. В другите две общини, където също се провеждат балотажи - във Ветово и Две могили, повече от половината граждани изразиха своите предпочитания за кмет.

Денят преминава спокойно, макар че са подадени 6 жалби за нарушения на изборния закон. Всички те са оставени без уважение, но са разгледани на заседание на Общинската избирателна комисия.

Три социологически агенции правят паралелно преброяване, но, според специалисти, резултатите на двамата кандидати в Русе ще са изключително близки и вероятността за грешка ще е много голяма. Битката е оспорвана. От предизборния щаб на една от партиите е подадена жалба за нарушения на изборния закон, които се изразяват в наличие на агитационни материали и съмнения за купуване на гласове. Вторият сигнал е анонимен и заради това работата по него ще бъде много сложна.

Избирателната активност в Русе ще е решаваща, тъй като има сигнали и за организирано гласуване. 


ВИЖТЕ ОЩЕ

Повторно броене на бюлетините от местния вот в още 108 секции в Плевен

Административният съд в Плевен назначи повторно броене на бюлетините в още 108 секции. Това стана по искане на местната коалиция "Ние, гражданите".  До момента за втори път допълнително са били проверени резултатите в 60 секции. Какво показва броенето до момента поясни Николай Маринов: "Наши бюлетини прибавени към друга партия. Не ни..

публикувано на 19.11.19 в 20:14
Мая Манолова

Мая Манолова внася жалба за касиране на изборите

Жалбата на Мая Манолова срещу изборните резултати в столицата ще бъде внесена днес в Общинската избирателна комисия, съобщиха от инициативния комитет, издигнал кандидатурата й. В жалбата са посочени доказателства за груби нарушения на изборните правила на местните избори за кмет в София. Мая Манолова ще направи изявление пред..

обновено на 11.11.19 в 09:16

Глобиха 1000 лева член на секционна комисия, заснел вота си с мобилен телефон

Общинската избирателна комисия в Дупница наложи глоба от 1000 лева на член на секционна комисия при балотажа миналата неделя, заснела вота си с мобилен телефон. Сигналът подали застъпници на една от партиите. Председателят на общинската избирателна комисия Мария Чомакова поясни: "Тя е член на СИК, която е заснела вота ви...

публикувано на 10.11.19 в 16:18

БСП иска касиране и на изборите за кмет в Горна Оряховица

В Горна Оряховица БСП внесе жалба, с която настоява за касиране и на изборите за кмет на общината. Местната коалиция „БСП за България, АБВ, Движение 21” обжалва в съда и изборите за общински съветници. Жалбата е депозирана в Общинската избирателна комисия, която трябва да я придвижи в тридневен срок до Административния съд във Велико..

публикувано на 10.11.19 в 15:57
Десислава Тодорова положи днес клетва като кмет на Борован за 3-ти мандат.

Протест в Борован срещу новоизбрания кмет

Със скандирания „Оставка“ десетки жители на община Борован протестираха пред сградата на местната управа в селото, където новоизбраният кмет Десислава Тодорова положи клетва. С десет гласа тя спечели  балотажа срещу Иван Костовски от ГЕРБ. Тодорова беше издигната от местна коалиция на седем партии. Това е третият ѝ мандат начело на община Бор о..

публикувано на 08.11.19 в 19:36