Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Кандидатът на БСП води в Перник

| обновено на 03.11.19 в 23:47
На балотаж за кмет на Перник са кандидатът на ГЕРБ Вяра Церовска (вляво) и Станислав Владимиров – БСП.

При обработени 59 от общо 142 протокола от секционните избирателни комисии, кандидатът на БСП Станислав Владимиров води в Перник с 51.09 процента срещу малко над 47 процента за досегашния кмет Вяра Церовска от ГЕРБ. По данни на социалистите при паралелното преброяване, направено от тях, разликата между двамата е около 900 гласа в полза на Владимиров. 

В община Радомир трети пореден мандат печели досегашният кмет Пламен Алексиев от ГЕРБ.

40,72 процента беше избирателната активност в община Перник към 17,30 часа. Гласували са 32 720 от избирателите. На първия тур избирателната активност бе 46,41%.

В община Радомир активността днес беше с 10,15 процента по-ниска в сравнение с миналата неделя. Вотът си до 17,30 часа са упражнили 35,56 процента от гласоподавателите.

Четири жалби за нередности в деня на балотажа е проверявала Общинската избирателна комисия в Перник.

Сигналите са за неправомерна агитация и съмнения, че двама избиратели са заснели с телефон вота си. Една от жалбите е свързана с вътрешната организация на работа на две секционни комисии.

При направените проверки не са установени нарушения, съобщи председателят на комисията Надя Боянова.

През вчерашния и днешния ден са подадени общо 9 сигнала за купуване на гласове на територията на община Перник. 6 от тях са с отказ за образуване на досъдебно производство. По останалите три е разпоредено и се извършва проверка, съобщиха от прокуратурата.

Освен за кмет на община Перник, балотажи днес има и в седем населени места на областта.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Повторно броене на бюлетините от местния вот в още 108 секции в Плевен

Административният съд в Плевен назначи повторно броене на бюлетините в още 108 секции. Това стана по искане на местната коалиция "Ние, гражданите".  До момента за втори път допълнително са били проверени резултатите в 60 секции. Какво показва броенето до момента поясни Николай Маринов: "Наши бюлетини прибавени към друга партия. Не ни..

публикувано на 19.11.19 в 20:14
Мая Манолова

Мая Манолова внася жалба за касиране на изборите

Жалбата на Мая Манолова срещу изборните резултати в столицата ще бъде внесена днес в Общинската избирателна комисия, съобщиха от инициативния комитет, издигнал кандидатурата й. В жалбата са посочени доказателства за груби нарушения на изборните правила на местните избори за кмет в София. Мая Манолова ще направи изявление пред..

обновено на 11.11.19 в 09:16

Глобиха 1000 лева член на секционна комисия, заснел вота си с мобилен телефон

Общинската избирателна комисия в Дупница наложи глоба от 1000 лева на член на секционна комисия при балотажа миналата неделя, заснела вота си с мобилен телефон. Сигналът подали застъпници на една от партиите. Председателят на общинската избирателна комисия Мария Чомакова поясни: "Тя е член на СИК, която е заснела вота ви...

публикувано на 10.11.19 в 16:18

БСП иска касиране и на изборите за кмет в Горна Оряховица

В Горна Оряховица БСП внесе жалба, с която настоява за касиране и на изборите за кмет на общината. Местната коалиция „БСП за България, АБВ, Движение 21” обжалва в съда и изборите за общински съветници. Жалбата е депозирана в Общинската избирателна комисия, която трябва да я придвижи в тридневен срок до Административния съд във Велико..

публикувано на 10.11.19 в 15:57
Десислава Тодорова положи днес клетва като кмет на Борован за 3-ти мандат.

Протест в Борован срещу новоизбрания кмет

Със скандирания „Оставка“ десетки жители на община Борован протестираха пред сградата на местната управа в селото, където новоизбраният кмет Десислава Тодорова положи клетва. С десет гласа тя спечели  балотажа срещу Иван Костовски от ГЕРБ. Тодорова беше издигната от местна коалиция на седем партии. Това е третият ѝ мандат начело на община Бор о..

публикувано на 08.11.19 в 19:36