Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Корнелия Маринова от ГЕРБ води за втори мандат в Ловеч

| обновено на 03.11.19 в 23:32
На балотаж за кмет на Ловеч бяха кандидатът на ГЕРБ Корнелия Маринова (вляво) и Радина Банкова – БСП.

При 99% обработени протоколи досегашният кмет Корнелия Маринова от ГЕРБ печели балотажа в Ловеч. До втория ѝ мандат ще я отведат 48,27% от гласовете на избирателите. Опонентът ѝ от БСП Радина Банкова е събрала 46,60 на сто от гласовете.

„Търпение и гъвкавост ще са нужни за работата с Общинския съвет. Вярвам, че добрите решения ще ни обединяват в бъдещата ни работа... Имаме много неща за довършване и се работи на високи обороти... Няма да правя сериозни промени. Ще направя много сериозен анализ на това как хората от администрацията са си вършили работата“, каза Маринова пред „Хоризонт“.

Вече със сигурност е ясно кой е новият кмет на Тетевен – досегашният градоначалник Мадлена Бояджиева запазва поста си след убедителна победа над кандидата на партия „Напред, България!“ Милен Милев, който получава 23,75% срещу 74,01% за Мадлена Бояджиева от ГЕРБ при обработени 48 на сто от протоколите.

Избирателната активност към 17,30 часа в община Ловеч бе 34%, което е със 7 на сто по-ниска от първия тур. В Тетевен към същия час бяха гласували 54% от избирателите.

Балотаж имаше и в 18 села на Ловешка област.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Повторно броене на бюлетините от местния вот в още 108 секции в Плевен

Административният съд в Плевен назначи повторно броене на бюлетините в още 108 секции. Това стана по искане на местната коалиция "Ние, гражданите".  До момента за втори път допълнително са били проверени резултатите в 60 секции. Какво показва броенето до момента поясни Николай Маринов: "Наши бюлетини прибавени към друга партия. Не ни..

публикувано на 19.11.19 в 20:14
Мая Манолова

Мая Манолова внася жалба за касиране на изборите

Жалбата на Мая Манолова срещу изборните резултати в столицата ще бъде внесена днес в Общинската избирателна комисия, съобщиха от инициативния комитет, издигнал кандидатурата й. В жалбата са посочени доказателства за груби нарушения на изборните правила на местните избори за кмет в София. Мая Манолова ще направи изявление пред..

обновено на 11.11.19 в 09:16

Глобиха 1000 лева член на секционна комисия, заснел вота си с мобилен телефон

Общинската избирателна комисия в Дупница наложи глоба от 1000 лева на член на секционна комисия при балотажа миналата неделя, заснела вота си с мобилен телефон. Сигналът подали застъпници на една от партиите. Председателят на общинската избирателна комисия Мария Чомакова поясни: "Тя е член на СИК, която е заснела вота ви...

публикувано на 10.11.19 в 16:18

БСП иска касиране и на изборите за кмет в Горна Оряховица

В Горна Оряховица БСП внесе жалба, с която настоява за касиране и на изборите за кмет на общината. Местната коалиция „БСП за България, АБВ, Движение 21” обжалва в съда и изборите за общински съветници. Жалбата е депозирана в Общинската избирателна комисия, която трябва да я придвижи в тридневен срок до Административния съд във Велико..

публикувано на 10.11.19 в 15:57
Десислава Тодорова положи днес клетва като кмет на Борован за 3-ти мандат.

Протест в Борован срещу новоизбрания кмет

Със скандирания „Оставка“ десетки жители на община Борован протестираха пред сградата на местната управа в селото, където новоизбраният кмет Десислава Тодорова положи клетва. С десет гласа тя спечели  балотажа срещу Иван Костовски от ГЕРБ. Тодорова беше издигната от местна коалиция на седем партии. Това е третият ѝ мандат начело на община Бор о..

публикувано на 08.11.19 в 19:36