Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Новият кмет на Пловдив започва с решаване на проблема с трафика в града

Новият кмет на Пловдив Здравко Димитров благодари на всички, които са го подкрепили. На първата си пресконференция той подчерта, че ГЕРБ ще управлява и в шестте района. 

„Битката не беше лека, имахме много срещи с пловдивчани по районите, в които има много проблеми. Всички ще работим заедно за Пловдив. Ще взимаме всичко най- добро за Пловдив“, подчерта Димитров.

„Ще направим така, че тези, които не гласуваха за ГЕРБ, след четири години да гласуват“, обеща той и благодари лично на Бойко Борисов за доверието, което му е гласувал.

„Тежестта е голяма и аз ще я оправдая. Добре дошли са всички, които споделят нашата програма, с никой няма договорки. Ще работим с всички за доброто на Пловдив“, подчерта още новият кмет и добави, че ще обяви екипа си следващия понеделник.

Като първото нещо, с което ще се заеме, Димитров посочи – трафика в Пловдив. Той заяви още, че данък МПС в Пловдив е много висок и ще работи за редуцирането му, но направи уговорката, че това трябва да се реши от ОбС. 

Председателят на парламентарната бюджетна комисия Менда Стоянова контрира, че данъците в Пловдив не са толкова високи.

Здравко Димитров отново повтори, че ще направи ревизия на управлението в мандата на Иван Тотев, което е нещо естествено при предаване на властта.

От своя страна досегашният кмет и лидер на ГЕРБ - Пловдив също благодари на всички, които са подкрепили ГЕРБ, и добави, че само по себе си това е оценка на управлението през последните 8 години. Тотев подчерта, че ще има пълна приемственост между него и  Димитров. Според него финансовото състояние на общината е много добро.

„Думите, които най-често чувахме в тази кампания, бяха „приемственост“ и „надграждане“. Убеден съм, че това ще се случи в Пловдив със съответните промени и корекции“,каза Тотев.

Той съобщи, че до 11 ноември, когато е клетвата на новоизбраните общински съветници, кмет и районни кметове, ще освободи своите заместници в Общината.

Здравко Димитров посочи, че сред първите неща, които ще направи, е да представи новия екип и хората с които ще работи, влизайки в Общината. Той е категоричен, че трябва да се приемат ясни правила, които трябва да бъдат спазвани.

„Има много първи неща, които трябва да се свършат“, каза той и уточни, че всеки идва със свой екип и идеи.

„Аз не бягам от проблемите, отивам при тях и ги решавам“, допълни новият кмет и обеща да работи заедно с кметовете на шестте района за решаване проблемите на хората.

Като член на ИК на ГЕРБ Стоянова подчерта, че ГЕРБ в Пловдив имат категорична победа. От партията оценяват кампанията като толерантна и разчитат на толерантност и в новия Общински съвет.

„Имаме право да се поздравим с пълна победа. Смятам, че трябва да продължим да правим това в Пловдив, което правихме досега. Пловдив става по-хубав, все по-добро място за живеене, трябва да се развива и да решава проблемите. Това трябва да се случва и с консенсус в Общинския съвет. Надявам се да има толерантност и в Обс и важните решения да бъдат взимани с голямо мнозинство“, каза Менда Стоянова.

Повече по темата можете да чуете в звуковия файл.