Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Обжалват в съда избора на кмета на Кюстендил Петър Паунов

Петър Паунов
Снимка: БГНЕС

В Административен съд – Кюстендил е образувано дело за избора за четвърти пореден мандат на кмета на общината Петър Паунов. Делото e по жалбата на пълномощника на ПП "Възраждане" Владислав Лехчански. Партията имаше свой кандидат за кмет на Кюстендил на местния вот, но остана на последното четвърто място в надпреварата.

В жалбата на ПП "Възраждане" за мотиви за обжалване на избора на Петър Паунов за четвърти мандат са посочени "завоалирано провеждане на предизборна агитация в полза на кандидата Паунов в общинските институции, предприятия и търговски дружества, поставени агитационни материали в полза на Паунов на витрините на всички търговски заведения и магазини - при страх на собствениците свободно да заявяват волята си, че не подкрепят кандидата, непредоставяне от регионалните телевизионни и радиоцентрове на БНТ и БНР на възможност за безплатни диспути за кандидатката на партията".

Делото е насрочено за разглеждане в открито съдебно заседание на 12 ноември от 9 часа. 

Пълномощникът на ПП "Възраждане" в Кюстендил Владислав Лехчански имаше няколко съдебни дела последните години - едното беше заради това, че запали сръбското знаме на събор на дружбата над граничното село Бобешино, той беше осъден на глоба от съпартийник от "Атака", когото нарекъл "комунист".

ВИЖТЕ ОЩЕ

Повторно броене на бюлетините от местния вот в още 108 секции в Плевен

Административният съд в Плевен назначи повторно броене на бюлетините в още 108 секции. Това стана по искане на местната коалиция "Ние, гражданите".  До момента за втори път допълнително са били проверени резултатите в 60 секции. Какво показва броенето до момента поясни Николай Маринов: "Наши бюлетини прибавени към друга партия. Не ни..

публикувано на 19.11.19 в 20:14
Мая Манолова

Мая Манолова внася жалба за касиране на изборите

Жалбата на Мая Манолова срещу изборните резултати в столицата ще бъде внесена днес в Общинската избирателна комисия, съобщиха от инициативния комитет, издигнал кандидатурата й. В жалбата са посочени доказателства за груби нарушения на изборните правила на местните избори за кмет в София. Мая Манолова ще направи изявление пред..

обновено на 11.11.19 в 09:16

Глобиха 1000 лева член на секционна комисия, заснел вота си с мобилен телефон

Общинската избирателна комисия в Дупница наложи глоба от 1000 лева на член на секционна комисия при балотажа миналата неделя, заснела вота си с мобилен телефон. Сигналът подали застъпници на една от партиите. Председателят на общинската избирателна комисия Мария Чомакова поясни: "Тя е член на СИК, която е заснела вота ви...

публикувано на 10.11.19 в 16:18

БСП иска касиране и на изборите за кмет в Горна Оряховица

В Горна Оряховица БСП внесе жалба, с която настоява за касиране и на изборите за кмет на общината. Местната коалиция „БСП за България, АБВ, Движение 21” обжалва в съда и изборите за общински съветници. Жалбата е депозирана в Общинската избирателна комисия, която трябва да я придвижи в тридневен срок до Административния съд във Велико..

публикувано на 10.11.19 в 15:57
Десислава Тодорова положи днес клетва като кмет на Борован за 3-ти мандат.

Протест в Борован срещу новоизбрания кмет

Със скандирания „Оставка“ десетки жители на община Борован протестираха пред сградата на местната управа в селото, където новоизбраният кмет Десислава Тодорова положи клетва. С десет гласа тя спечели  балотажа срещу Иван Костовски от ГЕРБ. Тодорова беше издигната от местна коалиция на седем партии. Това е третият ѝ мандат начело на община Бор о..

публикувано на 08.11.19 в 19:36