Велико Търново

Област Велико Търново включва 10 общини - Велико Търново, Горна Оряховица, Лясковец, Елена, Златарица, Павликени, Полски Тръмбеш, Свищов, Стражица и Сухиндол.

Към 15 септември 2019 г. в областта са регистрирани 259 597 жители по постоянен адрес и 252 788 по настоящ адрес.

Кандидатите за кметове на общините в областта можете да видите ТУК

Публикации

БСП иска касиране и на изборите за кмет в Горна Оряховица

В Горна Оряховица БСП внесе жалба, с която настоява за касиране и на изборите за кмет на общината. Местната коалиция „БСП за България, АБВ, Движение 21” обжалва в съда и изборите за общински съветници. Жалбата е депозирана в Общинската..

публикувано на 10.11.19 в 15:57
Сградата на Административния съд във Велико Търново

Партия оттегли иск за касиране на изборите за общински съветници във Велико Търново

Партия Българска демократична общност оттегли жалбата си, с която настояваше Административният съд да касира изборите за общински съветници във Велико Търново. От БДО настояваха за броене на бюлетините в 9 градски и 2 селски секции заради съмнения..

публикувано на 08.11.19 в 19:31
Новата сграда на Административния съд във Велико Търново е паметник на културата, била е банка на Атанас Буров.

12 дела за обжалвания на решения на ОИК в област Велико Търново

Административният съд във Велико Търново е образувал 12 дела, по които се обжалват решения на общинските избирателни комисии в областта. Пет от делата са за касиране на избори на общински съвети и кметове на кметства. За местните избори преди 4..

публикувано на 08.11.19 в 14:15

Четири партии искат касиране на изборите за кмет във великотърновското село Леденик

Четири партии искат касиране на изборите за кмет на кметство във великотърновското село Леденик заради нарушения в изборната нощ. Петима бяха кандидатите за кмет на село Леденик. На първия тур беше преизбран Антон Кръстев, кандидат на „Демократична..

публикувано на 05.11.19 в 11:27

НФСБ обжалва вота за общински съветници в Павликени

Новите общински съветници в Павликени ще трябва да се явят за обяснения в Административния съд във Велико Търново по делото, заведено от Националния фронт за спасение на България, с което се обжалват резултатите за този вид избори. Три дни след полагане..

публикувано на 04.11.19 в 19:51