Константин Илиевски - главен диригент на Симфоничния оркестър на БНР

Продължаваме рубриката „Запознай се с музикантите“ с представянето на  главния диригент на Симфоничния оркестър на Българското национално радио – Константин Илиевски . Константин Илиевски  произхожда от българска фамилия на известни музиканти...

публикувано на 25.09.23 в 11:46

Галина Койчева-Мирчева – концертмайстор на Симфоничния оркестър на БНР

Човекът, с когото ще ви запознаем тази седмица е цигуларката Галина Койчева - концертмайстор на Симфоничния оркестър на БНР. „ Утвърден и желан солист е, чудесен камерен изпълнител и перфектен концертмайстор. Още си спомням солата й в..

обновено на 10.09.19 в 14:57

Десислава Чолакова - цигулка

Запознай се с музикантите! Това е пространството, където всяка седмица ще ви срещаме с някой от музикантите от съставите на БНР. Стартираме с   цигуларката Десислава Чолакова , далеч не само защото е концертмайстор на Симфоничния..

обновено на 16.08.19 в 15:15

Любомира Александрова - диригент на Смесения хор на БНР

Любомира Александрова  завършва „Хорово дирижиране“ в класа на проф. Димитър Русков в НМА „Проф. Панчо Владигеров“. От 1984 до 1998 работи като диригент на оперния хор на Държавната опера във Варна. О т 1993 до 1998  е диригент и музикален ръководил..

публикувано на 01.08.17 в 15:03

Антони Дончев - Диригент на Биг Бенда на БНР

Тази седмица имаме удоволствието да ви представим диригента на  Биг Бенда на Българското национално радио – Антони Дончев .  Той е пианист и композитор. Той е музикант, чиито стремежи са насочени към музиката на новото време в нейните различни..

публикувано на 06.02.17 в 14:32

Христо Танев – концертмайстор на Симфоничния оркестър на БНР

Започваме новата седмица с ново запознанство! Представяме ви виолончелиста- концертмайстор на Симфоничния оркестър на БНР Христо Танев. „Танев е чудесен музикант и виолончелист със знаменита инструментална култура; единственото, за което може..

публикувано на 27.06.16 в 15:02

Венеция Караманова – хоров диригент

Ще започнем новата седмица с една изключителна жена, олицетворение на постоянство, отдаденост и професионализъм – Венеция Караманова. Като хоров диригент с богат опит – основател на първия в България детски хор за църковна музика „Децата на Орфей“;..

публикувано на 06.06.16 в 17:49

Димитър Христов – диригент на Оркестъра за народна музика на БНР

  Тази седмица ще ви представим още един от нашите достойни ръководители – диригента на Оркестъра за народна музика на БНР Димитър Христов. Какво е да си диригент, какви качества трябва да имаш? – на този въпрос големият Херберт фон Караян..

публикувано на 01.06.16 в 19:50