Музикален триумф – Концерт на Радиооркестъра в зала „България“

На 14 май Радиооркестърът под диригентството на Марк Кадин се завърна в зала „България“ с блестяща испанска програма. За участието си в концерта за първи път в България пристигна испанската звезда, един от най-добрите съвременни китаристи Рафаел..

публикувано на 18.05.21 в 15:56
Марио Хосен гостува на Радиооркестъра

Радиооркестърът представя Италианска програма

На 4 юни ще прозвучи Концерт №1 за цигулка и оркестър на Николо Паганини в оригинална версия с харизматичния солист Марио Хосен и Симфония №4 „Италианска“ на Феликс Менделсон .  Марио Хосен e солист с международна репутация. Живее във Виена,..

публикувано на 17.05.21 в 17:10
Люлка се люля

„Люлка се люля“

„Той е Коста Колев. Вселена, в която и най-малката звездица свети ярко. Далечна ни е близка и своя.“ -  Румяна Цинцарска.  На 27 май Оркестърът за народна музика на Българското национално радио с диригент Димитър Христов кани почиталите си на концерта..

публикувано на 12.05.21 в 13:57
Симфоничният оркестър на БНР

Радиосимфониците ще ви пренесат в Испания

В концерта „Испания“  Симфоничният оркестър на БНР  под диригентството на  Марк Кадин  ще представи една от най-цветните си програми. На 14 май ще прозвучи необикновена селекция от разкошни музикални картини на забележителни испански и европейски..

обновено на 11.05.21 в 17:22

Номинираният за "Грами" испанската звезда Рафаел Агире в концерта на Радиооркестъра

Той покорява публиката с фантастичното си музициране и артистична харизма. Наричат го последовател на традициите на великата испанска школа, а свиренето му – „благодат“ („Echo“ / Германия). Днес Рафаел Агире е един от най-добрите съвременни..

публикувано на 10.05.21 в 15:12
Вокална група

Вокална група „Радиодеца“ с участие в международен онлайн фестивал

Вокална група „Радиодеца“ се представи в Международния онлайн фестивал на изкуството и науката „Сент Дени“, Франция. Фестивалът се проведе от 18 до 23 Април 2021 г. и в програмата взеха участие седем държави от цял свят , като тази година..

публикувано на 26.04.21 в 14:04

Гласуването в конкурса "Пролет" е временно преустановено

Драги слушатели на програмите на Българското национално радио! Скъпи почитатели на българската поп и рок музика! Уважаеми български творци! Благодаря за Вашия активен интерес към един от най-старите конкурси за българска поп и рок музика..

публикувано на 22.04.21 в 14:01
Среща с Деди Йожи

Среща с Деди Йожи

Концертът на Биг бенда на БНР с диригент Антони Дончев на 20 май представя музика на Йосиф Цанков. „Среща с Деди Йожи” е проект на неговия внук, един от най-атрактивните съвременни джаз музиканти и виртуозен тромбонист Велислав Стоянов , който ще..

публикувано на 15.04.21 в 14:28

Симфоничният оркестър на БНР анонсира следващите си концерти

На 14 май Радиооркестърът под диригентството на Марк Кадин се завръща на сцената на зала „България“ с една от най-ярките програми в сезона си. Концертът „Испания“ е селекция от разкошни музикални картини на испански и европейски композитори...

публикувано на 12.04.21 в 10:11
8 март - Международен ден на жената

Жените в музиката

За втора поредна година БНР се включва в инициативата „Жените в музиката“ на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU). Тя ще отбележи 8 март – Международния ден на жената по специален начин.  За да отпразнуват забележителния талант и постижения на..

обновено на 08.03.21 в 08:23