Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Сара Брайтман ще пее със симфоничния оркестър на Българското национално радио

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Българското национално радио се включва в два от най-мащабните музикални проекта, които ще се случат през тази година в София. Това са концертът на Сара Брайтман и на филмът „Властелинът на пръстените“, чийто саундтрак ще се изпълни на живо. Събитията са включени в програмата по отбелязването на 80-годишнината от създаването на националното радио.

Музикалните състави на БНР са едни от най-доказаните в страната и съвсем логично, организаторите, а и самите творци са предпочели да работят с тях по реализирането на предстоящите прояви. Първото събитие е концертът на Сара Брайтман  на 12 ноември, част от нейното световно турне.

Въпреки, че тя ще дойде с собствен бенд - Брайтман е пожелала да се включат и още 51 музиканти от оркестрите на националното радио, като се изяснява колко точно от симфоничния оркестър и колко от джаз бенда. Това само доказва  професионализмът на родните инструменталисти, каза Петър Петров от Болкан Ентъртеймънт, компанията - организатор на концерта:

Другото събитие, в което също участва БНР и в частност Музикалната къща -  е най-голямото музикално-филмовото шоу в света „Властелинът на пръстените - Задругата на пръстена“ във формата in concert. Епосът на Питър Джаксън по романа на Толкин ще бъде прожектиран на огромен екран, като саундтракът ще бъде изпълнен на живо от над 250 музиканти от съставите на Симфоничния оркестър, смесения хор, заедно с детския хор на БНР, към които се присъединяват и хора на Софийските момчета.

Концертът на Сара Брайтман на 12 ноември ще бъде в Зала Арена Армеец, като билетите са на цени от 80 до 150 лв., като за деца до 10 годишна възраст и хора с увреждания и техните придружители те са безплатни.

Билетите за „Lord of the rings“ in concert на 5 декември са на цени от 60 до 120 лв.

Кулминацията на честванията за отбелязването на 80-годишнината от създаването на БНР  ща са през януари, следващата година и по точно на 25, когато е рожденият ден на Властелинът на ефира. 


ВИЖТЕ ОЩЕ
Симфоничен оркестър на БНР

Симфоничният оркестър на БНР ще участва на фестивала „Мартенски музикални дни“

На 22 септември Симфоничният оркестър на БНР с главен диригент Марк Кадин ще участва на международния фестивал „Мартенски музикални дни" в Русе. Тази година ще се проведе 60-тото издание на един от най-старите и престижни български форуми. Концертът на Радиосимфониците ще бъде дългоочаквано завръщане на състава след 6-годишно отсъствие. Оркестърът..

публикувано на 21.09.21 в 11:09

Музикалните състави на БНР с ярки програми и блестящи солисти през новия концертен сезон

Ярки програми, очаквани премиери и блестящи солисти ще предложат музикалните състави на Българското национално радио през новия концертен сезон. Билетите за концертите вече са в продажба в системата на EVENTIM. Над 40 концерта в различни жанрове са подготвили музикантите на БНР за сезон 2021/2022. Симфонична, фолклорна, хорова, детска и..

публикувано на 27.08.21 в 13:05

Симфоничният оркестър на БНР открива новия си концертен сезон

На 1 октомври, Международния ден на музиката, Симфо ничният оркестър на БНР с главен диригент Марк Кадин открива своя нов сезон в зала „България“. Ярките концептуални програми са отличителна черта в последните сезони на Радиооркестъра, прибавящи му нови почитатели. В предстоящите концерти публиката я очакват поредни смели идеи, звездни млади..

публикувано на 27.08.21 в 09:00

Галаконцерт на радиоконкурса за нови български поп и рок песни „Пролет 2021“

Скъпи почитатели на новата българска поп и рок музика! Елате и споделете с нас галаконцерта на 52-рото издание на Конкурса за нова поп и рок песен "Пролет 2021". Ще чуете атрактивни групи и изпълнители и новите им музикални предложения.   На 28 юли , сряда, ще бъдат връчени наградите на тазгодишните победители в конкурса. Кои са те ще стане..

обновено на 21.07.21 в 16:39
Биг бенд на БНР и Филип Хензи

Вечер с музиката на Филип Хензи

Филип Хензи идва за първи път в България за концерта си с Биг бенда на БНР и диригента Антони Дончев . Хензи е виртуозен пианист, кийбордист, композитор и аранжор. Работи със световноизвестни имена като: Бил Евънс, Бърт Джорис, Пакито де Ривера, Алекс Сипягин и много други. Автор и аранжор е на редица произведения за Швейцарския джаз..

обновено на 05.07.21 в 16:01