Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Концерт на Биг бенда на БНР

| обновено на 28.09.15 в 13:17

Снимка

Conscience

Студио 1 на БНР.

На 30 септември, сряда, от 19 часа

В навечерието на Световния ден на музиката Биг Бендът на Българското национално радио с диригент Антони Дончев ще открие новия концертен сезон и обновеното Студио 1 на БНР.

На 30 септември, сряда, от 19 часа, ще имате възможност да присъствате на световната премиера на авторската сюита за Биг Бенд и трима солисти – Conscience(Съзнание)от Георги Корназов, който пристига от Франция специално за събитието.

Солисти в най-новия проект на композитора са едни от най-изтъкнатите наши джазмени  Росен Захариев (тромпет), Георги Корназов (тромбон) и Антони Дончев (пиано). Изборът на солистите не е случаен, авторът споделя, че докато е работил над произведението си е имал пред вид именно тези музиканти и сюитата е написана специално за Биг Бенда на БНР, чиято работа познава добре.

Корназов споделя, че Conscience е най-крупното произведение, което е писал до момента. Този проект е голямо предизвикателството за музиканта, а вълнението му се допълва и от факта, че от 2011 година не е свирил на родна сцена.

Според думите на Корназов Conscience е творба за „хора с отворено съзнание“, които са готови да се потопят дъбоко в изкуството на джаза.

С този празничен концерт ще отвори врати реновираното Първо студио на БНР за новия творчески сезон.

Входът за концерта е само с покани. За допълнителна информация на телефон  02/9336258.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Концертът на Радиосимфониците на 20 ноември се отлага

Уважаема публика, Поради усложнената епидемична обстановка в страната Ви уведомяваме, че концертът на Симфоничния оркестър на БНР на 20 ноември се отлага. Закупените билети ще важат без презаверка за новата дата, която ще Ви бъде съобщена своевременно. Извиняваме се за причиненото неудобство! Едни от най-популярните и красиви рапсодии..

публикувано на 06.11.20 в 15:46

„Музикална къща БНР“ обявява онлайн кандидатстване за определяне на участниците в конкурса „Концертино Прага 2021“

„Музикална къща БНР“ обявява прослушване за млади изпълнители, които да участват в международния фестивал „Концертино Прага 2021“. Прослушването се провежда по традиция всяка година в сградата на БНР, но поради засилените противоепидемични мерки тази година за първи път ще се проведе онлайн кандидатстване.  Изискванията към участниците са да..

обновено на 03.11.20 в 14:55

Юбилеен авторски концерт на Христо Йоцов

Авторският концерт на Христо Йоцов - един от най-ярките музиканти в съвременния джаз ще предложи на любителите на джаза програма - ретроспекция на творчеството му създадено за Биг бенда на БНР. Ще прозвучат пиеси създадени от 1983 г. до днес. Част от тях са добре познати, свирени и записвани през годините като „Ringi-Ringi“, „Black Pepper“, „East &..

публикувано на 03.11.20 в 14:37

„Музика в портрети“ с Оркестъра за народна музика на БНР на 3 декември

Уважаема публика, Поради усложнената епидемична обстановка в страната Ви уведомяваме, че концертът на Оркестъра за народна музика на БНР на 19 ноември  се отлага за 3 декември.  Закупените билети ще важат без презаверка за новата дата. Извиняваме се за причиненото неудобство! Проектът „ Музика в портрети “  на Оркестъра за..

публикувано на 03.11.20 в 14:24

13-годишният пианист Ивайло Василев - сред наградените деца от „Концертино Прага 2020“

„Концертино Прага“ е фестивалът, който всяка година дава път на млади музиканти към професионалната им реализация. Конкурсът на името на Антонин Дворжак се организира от Чешкото радио и събира записи на деца от цял Свят. Тази година записите на 13- годишния Ивайло Василев се откроиха сред повече от 50 кандидати и младият пианист, ученик на..

публикувано на 02.10.20 в 11:13