Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Концерт на Биг бенда на БНР

| обновено на 28.09.15 в 13:17

Снимка

Conscience

Студио 1 на БНР.

На 30 септември, сряда, от 19 часа

В навечерието на Световния ден на музиката Биг Бендът на Българското национално радио с диригент Антони Дончев ще открие новия концертен сезон и обновеното Студио 1 на БНР.

На 30 септември, сряда, от 19 часа, ще имате възможност да присъствате на световната премиера на авторската сюита за Биг Бенд и трима солисти – Conscience(Съзнание)от Георги Корназов, който пристига от Франция специално за събитието.

Солисти в най-новия проект на композитора са едни от най-изтъкнатите наши джазмени  Росен Захариев (тромпет), Георги Корназов (тромбон) и Антони Дончев (пиано). Изборът на солистите не е случаен, авторът споделя, че докато е работил над произведението си е имал пред вид именно тези музиканти и сюитата е написана специално за Биг Бенда на БНР, чиято работа познава добре.

Корназов споделя, че Conscience е най-крупното произведение, което е писал до момента. Този проект е голямо предизвикателството за музиканта, а вълнението му се допълва и от факта, че от 2011 година не е свирил на родна сцена.

Според думите на Корназов Conscience е творба за „хора с отворено съзнание“, които са готови да се потопят дъбоко в изкуството на джаза.

С този празничен концерт ще отвори врати реновираното Първо студио на БНР за новия творчески сезон.

Входът за концерта е само с покани. За допълнителна информация на телефон  02/9336258.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Концертмайсторът на Виенската филхармония Албена Данаилова гостува на Радиооркестъра

Симфоничният оркестър на БНР с диригент Марк Кадин ще закрият концертния си сезон на 10 юни  от 19.00 часа   в зала „България“ . Специален гост-солист ще бъде известната ни българска цигуларка Албена Данаилова – първата жена-концертмайстор на оркестъра на Виенската филхармония. Албена Данаилова има успешна кариера на..

публикувано на 23.05.22 в 11:08

Оркестърът за народна музика на БНР представя "Приказки за малки и големи"

"Приказки за малки и големи" е един от успешните проекти на Оркестъра за народна музика и диригента Димитър Христов.  Проектът е изключително важен за бъдещите млади музиканти - дава сцена на едни от най-талантливите деца от различни краища на страната и е сериозен мотив за продължаване на тяхната музикална кариера.  Много от участниците в минали..

обновено на 19.05.22 в 14:05

Пейте с Радиодеца

Малките певци от Вокална група „Радиодеца“ с диригент Илина Тодорова се завръщат на сцената на Първо студио на БНР с концерт „Пейте с Радиодеца“ на 27 май от 19:00 часа . След  дълга пауза и огромно очакване, с усмивки и много настроение те ще зарадват малки и големи с любимите песни на състава. Подготвили са и много изненади. „С..

публикувано на 03.05.22 в 16:17

Андрей Йоница свири за първи път с Радиосимфониците

На 20 май в зала „България“ от 19.00 часа Радиосимфониците с диригент Марк Кадин ще представят следващия си концерт под надслов „Славянски празник“  с творби от Антонин Дворжак, Анатолий Лядов и Георги Андреев. За първи път ще им гостува виолончелистът Андрей Йоница , победител в международни конкурси Чайковски и АRD в Мюнхен...

публикувано на 03.05.22 в 14:35
Петър Славов-син

"Малки истории" разказва контрабасистът Петър Славов-син

Концертът „Малки истории“ е уникална възможност за ценителите на джаза да се докоснат до творчеството на виртуозния контрабасист  Петър Славов-син .  Той е един от най-успешните български джаз музиканти, който е свирил на редица престижни сцени и фестивали в над 30 държави на 5 континента. От 2006 г. джаз музикантът, композитор и преподавател живее в..

публикувано на 20.04.22 в 16:11